OŠ Murterski škoji – dogodine cjelodnevni boravak za najmlađe

0
3206
Ravnatelj Edo Juraga Foto: Rudinapress/OŠ Murterski škoji)

U raspodjeli proračunskih sredstava za 2019. godinu županija je OŠ Murterski škoji dodijelila 104.600 kuna za uređenje učionica i hodnika, za zamjenu radijatora i ugradnju štedne rasvjete, što će doprinijeti daljnjim uspjesima i napretku škole.

Kao i svake godine, radovi će se odvijati u srpnju i kolovozu. Ravnatelj škole Edo Juraga ne krije oduševljenje. ”Unatrag protekle dvije godine Županija je financirala obnovu internetske mreže s 80.000 kn, sve kako bismo mogli uvesti e dnevnike. Opremili smo i učionicu informatike, iz manjeg kabineta je preseljena u veći adekvatniji prostor u kojih stane svih 26 računala. I Ministarstvo je tom prilikom osiguralo 40.000kn sredstva za kupnju 16 računala. Imamo i kapitalne projekte, tu smo dobili još 52.000 kn za nabavu opreme za kompletan sustav video nadzora, te interaktivnu ploču koja je poput velikog tableta. Izvrsno je pomagalo u nastavi, funkcionira uz pomoć računala i projektora (za interaktivne ploče), te omogućuje nastavnicima i učenicima visoki stupanj interakcije i suradnje tijekom nastave. Nadamo se da ćemo u budućnosti osigurati još takvih vrsnih pomagala, cijena je još uvijek jako visoka, sama ploča košta oko 10.000kn, bez ostalih sastavnih elemenata”- kaže ravnatelj Juraga.

Arhivska fotografija – ima dvije godine da su se Marko Lepur i agencija srcedalmacije.com prvi sjetili donirati računala

Osim sredstvima državnog proračuna i proračuna Šibensko-kninske županije, napredak murterske škole ima se zahvaliti i izdvajanjima Općine Murter-Kornati, kao i donacijama privatnog sektora. ”Upravo nam postavljaju tri rasvjetna stupa tako da južni dio, pročelje škole bude adekvatno osvijetljen. Donacija je to Općine Murter-Kornati, u iznosu oko 20.000 kn. Jako nas veseli, jer osim estetski, važno je imati rasvjetu i zbog sigurnosnih razloga te da i samoj nadzornoj kameri olakša posao. Murterski poduzetnici zaslužuju također veliku zahvalu jer nemaju prema nama nikakve obveze, a sami dolaze i pitaju što nam treba, od laptopa do ostale opreme koja školi nedostaje – pun je Juraga hvale za brigu zajednice.
Za sljedeću školsku godinu Juraga najavljuje moguće uvođenje dnevnog boravka za učenike prva dva razreda. U projektu će sudjelovati 200 škola, a u slučaju da se Murter uključi Ministarstvo obrazovanja bi plaćalo dvije učiteljice i kuharice na pola radnog vremena. Hoće li djeca prvog i drugog razreda u školi provoditi cijeli dan, do 16 sati, ovisit će o rezultatima ankete među roditeljima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here