Kod Kurbe Vele pronađeno tijelo

0
2449
Ilustracija (MMPI)

Čini se da je završena potraga za ribarom čiji je brod u subotu pronađen kako pluta kraj Sita – u 7,30 sati je kod otoka Kurba Vela pronađeno mrtvo tijelo. Čeka se utvrđivanje identiteta.

– Akcija traganja i spašavanja prema nestalom D.I (rođen 1959. godine), državljanin Republike Hrvatske, okončana je, nažalost, pronalaskom tijela nestaloga na otočiću Kurba Mala. Informaciju o pronalasku prema resornom Ministarstvu uputila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), jutros, 18. ožujka u 07.30h, odnosno, odmah nakon što je o pronalasku izvijestio kapetan Lučke ispostave Sali. MRCC Rijeka o pronalasku tijela obavijestila je Pomorsku policiju Zadar, čiji službenici su isplovili prema poziciji pronalaska. Sva daljnja postupanja u ovom slučaju u policijskoj su nadležnosti – izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Čeka se dolazak mrtvozornika i policije, a prije službene objave o pronalasku potrebno je još obaviti identifikaciju.

Obavijest o nestanku D. I. (60) zaprimljena je u subotu u 16.00h od Z. I., sina nestalog, prema čijem iskazu je njegov otac jučer, oko 12.00h, isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima. Bio je u gumenjaku, dužine 6 metara i pentom od 100 KS. Kako su izvijestili iz Ministarstva mora, odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se ribar nije vratio u predviđeno vrijeme te nije odgovarao na pozive. U koordiniranom traganju sudjelovala je Lučka kapetanija Šibenik i Lučka kapetanija Zadar, Pomorska policija, Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS). U 18.30 sati gumenjak je nađen nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here