MARIJINI OBROCI Dobrom glazbom do suosjećanja prema siromašnima

0
2135
Školski pedagog Alen Skroza iskazao se i kao pjevač (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osnovna škola Murterski škoji pokazala je empatiju prema najsiromašnijima još jednim, šestim po redu humanitarnim koncertom Za Marijine obroke. Novac od ulaznica hranit će afričke đake.

Šibensko kazalište sinoć je kao rijetko kada imalo gotovo posve popunjeno gledalište. Koncereti Za Marijine obroke koje OŠ Murterski škoji organizira u suradnji s HNK Šibenik i Gradom Šibenikom svake godine su sve uspješniji i posjećeniji. To se svakako ima zahvaliti i izvođačima, a to su sinoć bili Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji, Mandolinski orkestar Tribunj, VIS Oštrokonđe iz Splita, Klapa Oršulice iz Vodica, Klapa Solaris iz Šibenika, Bloom bend Nataše Cvitan Cvite, mezzosopranistica Nera Gojanović uz pratnju pijanistice Gordane Pavić, Helena Bastić i betinski berekin Oliver Jakovčev.

Školski pedagog Alen Skroza, koji je zajedno s ravnateljem Edom Juragom glavni organizator humanitarne akcije, iskazao se sinoć i kao pjevač, a u tome mu je pomogao Mandolinski orkestar pojačan gitaristom Ivanom Korunićem.

– Odgoj djece, koji je bitan kao i samo obrazovanje, u posljednje vrijeme je zapostavljen. To pokušavamo promijeniti ovakvim uključivanjem u humanitarne akcije, razvijajući među djecom empatiju prema siromašnima i drugima kojima je jako teško. Glazba u tome može samo pomoći – kaže Skroza.

Koncert je uspio u svakom pogledu, glazbenom i humanitarnom. Istina, neke sjedalice u gledalištu su ostale prazne, ali to se dogodilo zato što su karte kupovali čak i oni koji su znali da neće stići na koncert. Prodane su gotovo sve ulaznice i prikupljeno je gotovo 10.000 kuna, više nego na ijednom od prethodnih pet koncerata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here