BAYWATCH Crveni križ poziva na tečaj osposobljavanja spasilaca

0
1677

Hrvatski Crveni križ obavještava o početku novog ciklusa osposobljavanja spasilaca i poziva zainteresirane kandidate da se prijave i pristupe testiranju.

Osposobljavanje traje sedam dana i košta 400 kuna. Spasilac koji uspješno završi tečaj, stoji u pozivu Crvenog križa, bit će osposobljen za profesionalni rad u spasilačkoj postaji na otvorenim vodama koji uključuje: spašavanje osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje i pružanje prve pomoći.
Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete:  navršili su 18 godina, imaju srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole, imaju uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse te su sposobni isplivati 400 metara za manje od osam minuta i roniti 25 metara u daljinu.

Tečaj traje sedam dana, od 8.00 do 18:00 sati s pauzama, a uključuje teoretsku nastavu u predavaonici i praktičnu u moru ili bazenu. Tečaj u Šibeniku se održava od 13.- 19. svibnja 2019 na bazenu Crnica. Da bi kandidati mogli pristupiti samom tečaju moraju proći testiranje koje se održava 11. travnja.

Detaljnije informacije na stranicama Crvenog križa – POVEZNICA.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here