Murterska škola u humanitarnoj akciji

0
1394
Alen Skroza na konferenciji za novinare u Press centru HND-a u Šibeniku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osnovna škola Murterski škoji predvodi još jednu akciju za pomoć  najsiromašnijim đacima svijeta – školski pedagog i glazbenik Alen Skroza jutros je s konferencije za novinare najavio još jedan, šesti po redu humanitarni koncert Za Marijine obroke.

– Kako se u osnovnom školstvu godinama odgoj sve više zapostavlja, 2014. godine ravnatelj OŠ Murterski škoji Edo Juraga i ja odlučili smo se pridružiti globalnom projektu Za Marijine obroke i tako kod djece razvijati empatiju za one najsiromašnije. U školi imamo više nastavnika koji se uz redoviti osao bave i glazbom, te kroz humanitarne koncerte šestu godunu za redom u Šibenskom kazalištu prikupljamo novac za gladne u cijelom svijetu, a najviše u Africi – pojasnio je Skroza.

Foto: Marijini obroci

Udruga Marijini obroci osigurava tijekom cijele školske godine po jedan obrok za 1,5 milijuna školaraca, u čemu hrvatska podružnica sudjeluje s obrocima za 11.800 djece.

– Jedan đački obrok na dan tijekom cijele školske godine košta 120 kuna, a mi za njega moramo prodati četiri ulaznice za humanitarni koncert koji u četvrtak, 14. ožujka s početkom u 20 sati organiziramo u šibenskom kazalištu – rekao je Skroza.

Nastupaju Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji, Mandolinski orkestar Tribunj, VIS Oštrokonđe iz Splita, Klapa Oršulice iz Vodica, Klapa Solaris iz Šibenika, Bloom bend Nataše Cvitan Cvite, mezzosopranistica Nera Gojanović uz pratnju pijanistice Gordane Pavić, Helena Bastić i betinski berekin Oliver Jakovčev.

Uz OŠ Murterski škoji organizatori koncerta su HNK Šibenik i Grad Šibenik. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u suvenirnici Škrinjica, kafiću Harmonija i na blagajni Kazališta.

Koncert za Marijine obroke je danas najavljen u Press centru HND-a (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here