SUĐENJE I OPORUKA Krnje je osuđen na društveno korisni rad

0
2579
Suđenje Krnji Krnjiću (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

 Sudsko vijeće Pokladnog odbora Murterskih Baka zaključilo je da je Krnje prijestupnik koji se popravlja, te je kažnjen društveno korisnom radom, od čega će mu biti najomiljenije sakupljanje “škijuna” koje su “neki” nasuli po murterskim plažama. I to Ciklaminom pincetom.

Suđenje Krnji Krnjiću i čitanje oporuke i ove su se godine odvijali pred dupkom punom dvoranom “Žut”. Sinkopa ga nije poštedila. Nizale su se teške optužbe, a jedna od najtežih teretila ga da je Jeleni podmetnuo u kupovnu salatu žabu, koju su ovom prigodom morali reanimirati na licu mjesta. Zgriješio je on prema nepravomoćnoj presudi još mnogo toga, a bilo je u nizu pokretanje rada električnog mopeda, izrada drvenih gradela, tovara koje je nagnao da trče za psom, kojeg inače slijede samo kurnatske ovce.

Dvorana je bila dupkom Puna (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

No, sve u svemu, Krnjo je i ove godine imao sreće i gotovo pao u drugi plan (na njegovo olakšanje), jer je zvijezda noći bio tajnik Ciklama.

Ciklama je svojim “la diva” ponašanjem bio (ili bila?) hit. U tijesno pripijenim crvenim kožnim hlačama i transparentnoj majici, vješao se za vrat, ruku, bedro i sve do čega se mogao dočepati na muškim sudionicima paralelno pudrajući nos, jer je jednostavno slab na kobasice (a ne radi se o onima iz potonje priče, koje su se pekle na gradelama od daščica).

Omiljeni dramski amateri Mate i Ive u svom su nastupu koji je uslijedio nakon “Suđenja”, izjadali dušu. Na “tapetu” su im se opet našle “neviste”, te nešto malo životno aktualne tematike. Svoj glazbeni broj posvetili su preminulom prijatelju i suradniku, Jakši Fiamengu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here