TISNO Poklade bez Jurevizije – stvara li se zato pokret otpora?

0
3208

I Tišnjani najavljuju veliki pokladni spektakl, ali u subotu, kada se ovdje održavaju maškarana povorka, suđenje Juri i maskenbal.

U Tisnom se maškare održavaju u subotu, kako najbolje skupne i pojedinačne maske mogle biti predstavljene i u drugim povorkama. No, druga tišnjanska posebnost – glasovita Jurevizija – ove se godine preskače. Još se ne zna zašto.

– Na pitanje zašto nema Jurevizije u ovom trenutku ne možemo dati jednoznačan odgovor – kaže nam Hrvoje Čorkalo iz Pokladnog odbora.

Povorka kreće s Rata u 16.00 sati, suđenje Juri je u 17.30 u Društvenom domu, gdje u 20.00 sati počinje maskenbal uz grupu Barone iz Šibenika. Pokladni odbor najavljuje feštu do jutra.

U Tisnom maškare nisu ni približno važan događaj kao u Murteru njihove Bake, no i ovdje maškarane družine iz godine u godinu ulažu sve više truda u osmišljavanje maski i nastupa, a pojavljuje se jedna dimenzija priprema koja do sad nije bila prisutna – tajnost. Ove se godine, možda baš zbog izostanka Jurevizije, pojavljuje nekakav otpor. Internetom kruži video koji poziva Tišnjane da u subotu u 16 sati na Rat dođu u što većem broju i pridruže se pokretu otpora. S Jurevizijom ili bez nje, spektakl neće izostati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here