DVD Tisno poziva na prosvjed protiv pravosudnog šikaniranja Frane Lučića

0
2065

Kornatski heroj Frane Lučić još uvijek nije dobio nikakvu odštetu za strahote koje je 30. kolovoza 2007. godine preživio i posljedice koje je na njegovo tijelo ostavio tragični helikopterski desant na Kornat u kojem je poginulo njegovih 12 kolega.

Lučić duže od desetljeća vodi pravnu bitku, a prvog dana veljače Općinski radni sud u Zagrebu presudio je da mu Republika Hrvatska i Grad Šibenik moraju isplatiti 1,75 milijuna kuna odštete s kamatama i rentu. No, Frane neće tako skoro vidjeti ni lipe, jer je Državno odvjetništvo uložilo žalbu na presudu. Zbog tog odugovlačenja DVD Tisno u utorak s početkom u 9 sati kod rotora na Kapeli organizira prosvjed na koji su pozvani svi.
“Nakon 10 godina šutnje i tromosti sustava Republike Hrvatske, Vatrogasci Tisno organiziraju prosvjed za našeg/vašeg Vatrogasca Franu Lučića u nadi da će napokon naš/vaš Vatrogasac Frane Lučić dobiti presudu/odštetu koja ga pripada već davne 2009. godine, a s kojom se bori na žalost i sramotu svih nas Vatrogasaca. Molimo vas da nas u što većem broju podržite u ovom prosvjedu jer se ovo može dogoditi svima nama – poručuju tišnjanski vatrogasci uz pozdrave: VATRU GASI BRATA SPASI !!! SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE !!!”.

– Radi se o odšteti koja našem kolegi nesporno pripada, a DORH ovim odugovlačenjem samo nabija troškove i Frani i državi. Doći će naši kolege, doći će Tišnjani i mnogi drugi kojima je stalo da se ovako nešto ne ponovi. Svi su pozvani – rekao nam je Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno koji će se ujutro na Kapeli obratiti prosvjednicima zajedno s predsjednikom društva Zvonimirom Čorkalom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here