MURTER Gajeta Kurnatarica je spremna za Maškaranu regatu

1
2586
Uvježbavanje ženske posade Kurnatarice (Foto: Murter Carnival "Murterske Bake")

Murter se ove godine za poklade priprema temeljitije nego inače – u Maškaranoj regati ove će godine sudjelovati i gajeta Kurnatarica s biranom posadom.

Kako i priliči murterskim bakama, maska se ne otkriva do zadnjeg trena, no pri armanju gajete otkriveno je da će posadu Kurnatarice u Maškaranoj regati činiti samo žene. One su, ako ne dođe do neke promjene u zadnji tren, Jelena Turčinov, Josipa Turčinov, Maša Jerat, Mateja Bašić, Jelena Ćurić i Veronika Skračić. Za ovaj nastup u maškaranoj regati su potrebne i neka specifična pomorska znanja i vještine te su žensku posadu proteklog vikenda uvježbavali stari morski vukovi iz Udruge Latinsko idro – Ante Turčinov i Luka Mudronja. Uz takvu pomoć ženska posada je sasvim uspješno savladala upravljanje broda, oplovila Vinik te se sretno i veselo vratila u luku. Do 2. ožujka, za kada je je najavljena Maškarana regata, ženska posada Kurnatarice imat će vjerojatno još pokoju probnu plovidbu.

Do nove probne plovidbe ili regate, o spremnosti ženske posade svjedočit će fotografije objavljene na FB stranici Murter Carnival “Murterske Bake”.

Uz pomoć mentorske palice Ante Turčinova i Luke Mudronje(Udruga Latinsko idro, gajeta “Kurnatarica), ženska posada je…

Objavljuje Murter Carnival “Murterske Bake”Subota, 9. veljače 2019.

 

 

Objavljuje Murter Carnival “Murterske Bake” u Subota, 9. veljače 2019.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here