REKORDAN MURTER TRAIL Sekunda je odlučila šampiona

0
2947
Ovo su najbolji trkači triju kategorija Murter traila (Foto: Rudinapress/Vlatka Maleš)

Pobjednik ovogodišnjeg Murter traila je Milan Platiša (PD Imber) koji je 28 kilometara dugu stazu pretrčao za tri sata, pet minuta i 45 sekundi.  Drugoplasirani je za njim kasnio samo sekundu, ali ionako se pamte se samo prvaci, prekrasan, burom obrijani sunčani dan i veselo druženje.

Od ovogodišnje utrke Murter Trail, 2. kola Zimske otočne lige 2019, nekolicina je prijavljenih natjecatelja odustalo jer su zbog lošeg vremena zakasnili na start. No i bez njih,  rekordan broj trkača – 119 natjecatelja iz Hrvatske, Norveške i Slovenije – s Rudine je krenuo osvajanje triju trkačih staza, dugih 5, 15 ili 28 kilometara.

Denis Kulušić Pičo (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Natjecatelji su pod budnim okom pripadnika HGSS-a, asistenata i predstavnika TZ Murter- Kornati, učenika OŠ Murterski škoji, novinara i šetača bili sigurni u svojoj murterskoj avanturi.
Težih ozljeda nije bilo osim jednog nezgodnog proklizavanja na makadamu, koje je rezultiralo ogrebotinom i “uznemirenim” gležnjem. Kako je sve skupa završilo sretno, govori i veliki pljesak nakon duhovitog obraćanja predsjednika “AK Okit”, Miće Klarića, natjecateljici iz Zagreba, koja je uspjela “zapeti” na ravnom – na dijelu rute koji je asfaltiran. Naravno, sportski, stoički i damski je to podnijela, posebno nakon uručene medalje i ovacija svih prisutnih.

Šampioni su 28 kilometara pretrčali za 3 sata i par minuta (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Svi sudionici okrijepili su se ukusnim gulašem s bižima i vegetarijanskom lokalnom delicijom, “sočivom”, koje je za natjecatelje pripremio kulinarski tim restorana “Fabro” iz Murtera.
Našlo se tu i lokalnih likera, vina, piva, uz čajeve i naravno mnogo svježeg voća, jer trebalo je vratiti snagu i zagrijati se iznova u “Finish” klubu za koji je svoj vanjski natkriljen prostor ustupio restoran “Mareta”. U restoranu“Jadran”, pripremao se čaj i kuhalo vino.

Pobjednicima su medalje uručili načelnik Toni Turčinov i direktorica TZ Murter-Kornati Mateja Bašić. Medalje unikatna dizajna, načinjene od stakla s gravurom,  pobjednici su ponijeli zajedno s vrećicama punih poklona, murterskih  proizvoda – suvenira.

Konačni poredak:

Dječja utrka (5km)

Djevojčice: Diana Roguljić(HPD Mosor Sikire), Filipa Rameša, Kiara Ofner(AK Okit).
Dječaci: Marin Roguljić(TTK Strka), Roko Barbin(IND), Luka Morosavljević(OŠ Murterski škoji).

Kratka utrka (15km)

Djevojčice: Dora Rajić (OŠ Vodice), Zrinka Bilać (AK Okit).
Dječaci: Vincenco Ivas (OŠ Vodice), Filip Bilać (AK Okit), Jerko Bilać (AK Okit)

Žene: Tena Filipović (HPD Mosor Sikire), Jadranka Žilić (Jesenice), Jelena Gugić Boko(Aerobik studio Sinj).
Muškarci: Andrija Savić (AK OKit), Dino Belakušić (TK Šibenik), Jakov Dabov (PD Promina).

Duga utrka (28km)

Žene: Eva Tušar Suhadolc (HPD Mosor Sikire), Petra Kulić (AK Sljeme, TK Swibir), Dražena Berović (AK Okit)
Muškarci: Milan Platiša (PD Imber), Frane Kazija (AK Pakoštane), Nenad Ostojić(AK Jastreb)

Detaljne rezultate i ukupni poredak pogledajte OVDJE, na portalu Stotinka.hr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here