“DOJDI I ZAPIVAJ” Postani pjevač/ica Župnog pjevačkog zbora sv. Mihovil

0
674

Župni pjevački zbog sv. Mihovil – jedno od najstarijih murterskih društava – traži nove članove. Upis ili audicija je u petak u 20 sati u vjeronaučnoj dvorani.

– Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našoj pjevačkoj obitelji. Zbor može putovati, pjevati i družiti se samo ako ima ljude koji mu žele pokloniti svoje vrijeme i ljubav prema pjesmi – stoji u pozivu.

Biti član ovog zbora nije mala stvar. Organizirano crkveno zborsko pjevanja u Murteru ima tradiciju od 1900., zbor današnje ime nosi od 1996. Izvodi četveroglasnu koncertnu glazbu, pučko pjevanje, njegova pjesma prati mise i sve velike blagdane u župi, sudjeluje u predstavama i ostalim kulturnim događanjima ne samo u Murteru. Prvi je zborom ravnao župnik don Niko Plančić, a trenutno maestro Vedranko Šikić Balara.

–  Priprema se proslava naše 120. obljetnice, kroz kojih će biti raznih zanimljivih događanja, nastupa, putovanja po Hrvatskoj i svijetu. Zbor trenutno ima 45 članova, od čega je aktivno tek 25. Svi koji se jave su dobrodošli. Netko je više nadaren, netko ima bolji glas, netko znanje, ali za pjevanje u našem zboru najvažnija je dobra volja. Zato ne radimo klasičnu audiciju, nego se odabir radi po iskazanom zanimanju. Ljubav prema pjesmi i druženju je najvažnija. Kad se hoće, ostalo se lako može nadomjestiti – kaže nam Sandra Bašić, predsjednica Zbora pozivajući sve Murterine da se pridruže, posebno muškarce, jer u zboru je žena uvijek obilje.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here