Investicije u svim mjestima Općine Tisno: obala i plaže od mosta do Luke

1
3879
Vizualizacija budućeg izgleda Istočne gomilice - Studio Arx d.o.o.

Ususret turističkoj sezoni Općina Tisno najavljuje otvaranje niza novih gradilišta – među prvim zahvatima koji će biti gotovi do ljeta je i uređenje obale cijele Istočne Gomilice od mosta do Vile te nastavka plaže od Vile do Vatrogasnog doma.

Samo ovog tjedna Općina raspisuje tri javna nadmetanja za projekte ukupne procijenjene vrijednosti od čak 10.6 milijuna kuna. Radi se o izgradnji novog dječjeg vrtića s jaslicama u Jezerima, uređenju obale na Istočnoj Gomilici u Tisnom i Trga s igralištem ispred škole u Betini. Ukupna vrijednost ova tri projekta procijenjena je na 10,6 milijuna kuna.

– Sanacijom obale i uređenjem šetnice od mosta do Vile nastavljamo dotjerivanje i stavljanje u funkciju obalne crte ovog mjesta započeto pred više od desetljeća s jugobranom. Riječ je o čisto komunalnom infrastrukturnom projektu procijenjene vrijednosti od tri milijuna kuna, koji osim šetnice opremljene rasvjetom, klupama, hortikulturnim elementima i svim ostalim, donosi i uređenje obalnog zida i morskog dna, čime će se postići veća dubina i kvaliteta ovdašnjih vezova – najavljuje načelnik Ivan Klarin.

Ovako će izgledati novi trg pred betinskom školom

Lani uređena plaža u Vili sada dobija svoj nastavak. Uredit će se plaža i šetnica sve do ulaza u Vatrogasni dom, što će zahtijevati investiciju od 400 ili 500 tisuća kuna. Iz ovogodišnjeg proračuna Općina će utrošiti i 600.000 kuna za projektnu dokumentaciju plaže Nova Jazina. Ona već ima idejni projekt i studije, a u tijeku je izrada glavnog projekta.

– Što god mislili o tome, turizam je gospodarska grana na koju se najviše oslanjamo. Najznačajniji je i pretežiti izvor prihoda iz kojeg se financiraju sve javne potrebe, zbog čega javnim sredstvima nastojimo osigurati preduvjete za njegov daljnji razvoj, među ostalim i kroz ovakva ulaganja u obalnu crtu i plaže – kaže načelnik Klarin.

Usporedo kreću i radovi na nekoliko mjesta u Betini – nastavlja se dotjerivanje stare jezgre i Trga na moru, gdje se do ljeta ujedno uređuje “Muzej na otvorenom”,  trg ispred škole s parkom i igralištem, plaža Branimirova – Zdrače. U Dubravi se kreće s izradom dokumentacije za uređenje središnjeg trga s društvenim domom i igralištem, čija će, najavljuje Klarin, prva faza gradnje započeti do kraja godine. Jezera će sezonu dočekati sa završenom drugom fazom plaže Zaratić, a dječji vrtić s jaslicama u Jezerima počet će se graditi najvjerojatnije tek ne jesen.

Dječji vrtić s jaslicama u Jezerima gradit će se na jesen

 

1 KOMENTAR

  1. Tisno izumire jer se nista ili malo ulaze. Svake godine isto. Jazina 20 godina isto ofucana, Lovisca plaza i ako se naplacuju postaju kao Jazina, pogotovo sa weekend izletnicima iz unutrasnjosti koji samo sto ti ne legnu na sugaman, sadrzaj nikakav, kafici i restorani ofucani i svake godine isti, usluga umjesto da se popravlja, ona sve gora i gora, turista sve manje i manje. A i sto ce u Tisnom? Pa ljetos nije biloo kupiti kokica u Tisnom, nego si morao ici u Betinu zbog toga.

    Mozda da gradonacelnik Jezera i Betine Klarin preimenuje “Opcinu Tisno” u “Opcinu Jezera i Betina”. Tisno nikad gore. Posjeta mala, aktivnosti nikakve ili slabe, vjerojatno ce i ove godine posjeta biti katastrofalno mala.

    Sve je to malo ili nikako. Osim toga, sredstva se trebaju ravnopravnije raspodijeliti unutar opcine i to u srazmjeru tko vise puni budzet. Tisno oko mosta je uzasno, oronulo i u raspadujecem stanju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here