TISNO Paušal 300 kn po ležaju

0
2367
Zimme frei - ilustracija/Tisno danas u podne (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Od ove godine Ministarstvo financija više ne donosi odluku o visini iznosa paušalnog poreza za iznajmljivače već to čini lokalna samouprava – Općina Tisno odlučuje u ponedjeljak.

Pred Vijećem će se na njegovoj 13. sjednici naći samo osam točaka (POVEZNICA – Tisno.hr), među kojima je najvažnija upravio Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu u sobama, apartmanima i kućama za odmor te u kampovima i robinzonskom smještaju. Općinama i gradovima država je ostavila mogućnost da sami odlučuju o iznosu paušala, koji može biti najmanje 150, a najviše 1.500 kuna po ležaju/smještajnoj jedinici.

Prema prijedlogu načelnika Općine Tisno Ivana Klarina o kojem će odlučivati Vijeće, u Tisnom, Jezerima i Betini paušal na ležaj u privatnom smještaju, mjesto u kampu ili robinzonskom smještaju plaćat će se 300 kuna, a na Ivinju, u Dubravi i u Dazlini 150 kuna.

– Iznajmljivanjem soba, apartmana i drugog smještaja većina kućanstava ostvaruje dodatni, a neka i glavni prihod. Svjesni da je porezna presija u Hrvatskoj ugrožava već mnoge poslove, nismo htjeli koristiti mogućnost povećanja paušalnog poreza. Iznos paušala po ležaju ostaje isti, a u kampovima će biti 50 kuna manji nego do sada – pojašnjava svoj prijedlog Klarin.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here