JEZERA Iz Europe stiglo pet milijuna kuna za gradnju novog vrtića

1
833
Novi jezerski vrtić po zamisli arhitekta Damira Lasinovića

U Općinu Tisno danas je stigla vedra vijest – iz EU fondova stiže 5,2 milijuna kuna za gradnju potpuno novog dječjeg vrtića s jaslicama u Jezerima. Ugovor će biti potpisan u petak u 10 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Riječ je o ugovor o financiranju za sektor dječjih vrtića, tip operacije 7.4.1., u ukupnom iznosu 5,271.000 kuna. Potpora je osigurana za gradnju i opremanje novog dječjeg vrtića s jaslicama i produženim boravkom.

– Ovo je drugi novi dječji vrtić koji u samo četiri godine na području Općine Tisno gradimo europskim novcem. Iznimno smo zadovoljni što možemo najaviti raspisivanje javne nabave već iza blagdana, tako da gradnja može krenuti već na jesen – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Jezera bilježe stalni porast broja djece, tako da je novi vrtić i ohrabrenje roditeljima i prijeka potreba. Dobit će vrtić s tri odjeljenja, poludnevnim, dnevnim i jasličkim, primjeren zahtjevima modernog vremena. Novi vrtić gradi se na mjestu postojećeg, uz sportsko tematski park Petrov vrt. Građevinska dozvola dobijena je još u travnju (POVEZNICA).

Danas smo iz fondova EU dobili 5,2 milijuna kuna za gradnju potpuno novog dječjeg vrtića s jaslicama u Jezerima. U manje…

Objavljuje Ivan KlarinPonedjeljak, 17. prosinca 2018.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here