Vatromet adventskog đira u Murteru!

0
2162
Advent u Murteru (Foto: Rudinapress/Vlatka Maleš)

Murterska Rudina opet je bila pretijesna za sve koji su došli na službeno otvorenje “Adventskog đira u Murteru”. Ovim događajem je obilježen početak niza događanja na otvorenom.

Stotinjak Murterina, što roditelja, baka, djedova, što prijatelja, nahrupili su pred pozornicu na glavnom mjesnom trgu kako bi bodrili svoje najmlađe u njihovom prvom nastupu pred velikim auditorijem. Kao posebne gošće Adventske zabave nastupile su članice Gimnastičarskog kluba Šibenik.

Nastupale su omiljene “Perlice”, plesno-gimnastičarska skupina koja je sa svojim voditeljicama Marijom Bašić-Baričić i Jelenom Ćurić nastupala, nego i osmislila mnoštvo dekora kojim je prostor obilovao.

“Perlice” su oduševile nastupom, za što je svakako zaslužna voditeljica.

Marija Bašić-Baričić

– Preko petnaest je godina prošlo od početka djelovanja skupine, a napokon evo imaju i svoju udrugu “Kreativac”, kroz koju djeluju. Ovo je danas prvi nastup naših najmanjih članica, djevojčica predškolske dobi. Primijetilo se malo početne treme, no brzo je popustila. Iako je to dobna skupina 3-5 godina, svjetla pozornice i ushićena publika pomalo su ih preplašili – ozareno će Marija Bašić Barišić.

Vrijeme u radu s djecom joj prolazi brzo i zabavno. Danas je, kaže, srela mladu ženu, koja je bila među prvom postavom “Perlica”.

– Iznenadila sam se što je moja “Perlica” danas žena pred udajom, jednostavno me je vremeplov zatekao. S “Perlicama” ne osjećam vrijeme koje prolazi i vjerujem da imam najljepši posao” – kaže Bašić Barišić

Koreografije su se nizale jedna za drugom, od veselih božićnih do evergreena, ali ples na pjesmu “Mama, hvala ti”, koju su “Perlice” izvele majkama na poklon, nije mogao proći bez pokoje roditeljske suze radosnice.

Sav blagdanski nakit djelo je radionice koju vodi Jelena Ćurić. Našlo se tu skulptura i ukrasa za okititi cijelu Rudinu, ali i pokoju susjednu ulicu.
Uz okićen bor uz pozornicu, mnoštvo svjećica diljem prostora, našlo se tu i ukusnih toplih sendviča i fantastičnog kuhanog vina za odrasle, kojeg je po tajnoj recepturi skuhala tajnica ureda načelnika, Mare Kovačev Lapov.

“Domaće naranče, mahune vanilije, klinčići, cimet i ….”- tajanstveno nas je zakinula za recepturu simpatična Mara, koja je pomagala voditeljicama programa oko organizacije i posluživanja odraslih.

Kako su božićni dani – dani ljubavi i darivanja – organizatori i svi prisutni su bili silno iznenađeni vatrometom!

“Krivac” za neočekivan poklon, koji je silno obradovao i male i velike, bila je Općina Murter- Kornati.
S obzirom na to kojom se dinamikom zbivanja zahuktava blagdanska atmosfera u Murteru, sve vodi k tome da će omiljeni Advent Murterina biti upravo onaj na ulicama Murtera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here