PIROVAC Bespovratnih 15.000 eura za WiFi na javnim površinama

0
1949

U cilju jačanja lokalne besplatne bežične povezivosti te u cilju promicanja povezivanja građana na javnim mjestima kao što su trgovi, parkovi, knjižnice, muzeji, javne ustanove, zdravstveni centri i sl., Europska unija je odobrila inicijativu pod nazivom “WiFi4EU”.

Prigoda je to koju je Općina Pirovac iskoristila da bespovratnim sredstvima Europskih fondova omogući korištenje bežičnog interneta na mjestima okupljanja većeg broja ljudi.

Od 13.000 prijava iz svih europskih država, Općina Pirovac je među 2.800 korisnika koji su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 15.000 Eura za instaliranje najmodernije opreme za WiFi pristupne točke na javnim površinama. Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) biti će sufinancirana u stopostotnom iznosu.

“Drago nam je da smo prošli i na ovom natječaju za nova EU sredstva i dat ćemo sve od sebe da do početka nove turističke sezone osiguramo novi brzi besplatni internet na javnim površinama za naše mještane i goste”, poručio je s internetskih stranica Općine Pirovac načelnik Ivan Gulam.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here