MURTER Predstavljanje idejnog projekta uređenja Slanice

0
3552
Bager već ravna šljunak (Foto: Rudinapress/V. Maleš)

Jedna od  najpopularnijih i najljepših plaža ma Jadranu, murterska Slanica, uskoro će dobiti novi izgled. U utorak 11. prosinca 2018. g. s početkom u 10 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter, održati će se prezentacija idejnog projekta uređenja.

Projekt će predstaviti arhitekt Damir Lasinović, na čelu tima arhitektonskog studija Arx d.o.o. iz Šibenika te predstavnici Općine.

Prema dostupnih informacijama, u najavi je uređenje pristupa za invalide, sanitarnih čvorova i javnih plažnih sadržaja. Uredit će se i šetnica s pristupom za osobe s invaliditetom. Šetnica će dijeliti štekate kafića i samu plažu koja će se dohraniti prirodnim morskim pijeskom te biti puno urednija. Regulirat će se i ispusti vode iza okolnih bazena u more koji pogoduju rastu zelenih algi u plićaku. Uredit će se šetnica sa sigurnosnom ogradom prema kampu koja će znatno povećati sigurnost pješaka. Idejni projekt predviđa i kaskadnu lounge zonu gdje se planiraju smjestiti ležaljke i suncobrani. Navedena lounge zona se većim dijelom nalazi u privatnom vlasništvu pa bez suglasnosti s vlasnikom se neće ništa poduzimati. Dakle, izuzev lounge zone, koja nije do kraja definirana, radi se o minimalnim zahvatima, uklopljenim u okoliš koji će biti na direktnoj usluzi kupačima i posjetiteljima plaže.
Trenutno je u fazi ukljanjanje šljunka s plaže, a prema potrebi će se provesti nasipanje- dodavanje morskog pijeska bude li se ukazala potreba za istim.

Pozivaju se svi zainteresirani da se okupe u što većem broju, kako bi sudjelovali u javnoj raspravi, kako bi se sve sugestije, primjedbe i ideje mogle uvrstiti u projekt što kvalitetnijeg uređenja najpoznatije murterske plaže.

Slanica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here