OPĆINSKO VIJEĆE Priznanje festivalu filma, The Gardenu 100.000 kuna

0
2038
Direktor BAFF Frane Bilić dobit će priznanje Općine Tisno - treća večer Betina film festivala (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Općinsko vijeće Općine Tisno na današnjoj sjednici odlučit će o priznanjima što će ih dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Općine i blagdana sv. Martina.

Prvo od 16. priznanja bit će dodijeljeno Športsko-ribolovnom društvu “Punta Rata” koje je ove godine obilježilo veliki jubilej – dva desetljeća održavanja Big Game Fishinga (POVEZNICA). Priznanja Općine Tisno nadalje bi trebali dobiti ANA škola jedrenja, 3. Predrag Matešin, 4. Anka Bilan, 5. Tihomir Trnovski, 6. MNK Jezera, 7. Kadetska momčad MNK Jezera, 8. Marinka Fržop, 9. Frane Bilić (Betina Film Festival), 10. Ante Klarin, 11. Frane Gabre, 12. Stipe Mandušić, 13. Filip Španja i Luka Papeša, 14. Mrotzek, Johanna i Waldemar 15. Darko Škevin, 16. Žudije, Čuvari Božjeg greba, Župa Sv. Duha, Tisno. Zahvalnice idu Tišnjaninu   Tomi Belakušiću, zapovjedniku DVD-a Tisno, i o 86-godišnjoj Betinki Stanislavi Jakovčev – Stajki.

Dnevni red današnje 11. sjednice Općinskog vijeća ima 22 točke (POVEZNICA), redom prijedloga izvršne vlasti, odnosno načelnika, o kojima Vijeće kao predstavničko tijelo mora dati posljednju riječ. Zbog odnosa snaga u Vijeću izvjesno je da će prijedlozi biti usvojeni, naravno, ako oporba ne istakne valjane argumente da se to ne učini.

Žučna rasprava može se očekivati oko Odluke o sufinanciranju autobusnog prijevoza za vrijeme trajanja glazbenih festivala The Garden (POVEZNICA). Predlaže se da da Općina Tisno sa 100.000 kuna sudjeluje u sufinanciraju troška od 260.000 kuna koliko su organizatori The Gardena potrošili na autobusni prijevoz partijanera na relaciji Hostin, Tisno – Barbarella’ s klub Prosika. Festivali elektronske glazbe nastali oko The Gardena godinama su okosnica turizma i ukupnog gospodarstva Tisnog i okolice. Poznato je i da se ni jedan glazbeni ni bilo koji drugi festival nigdje ne održava bez izdašne potpore iz proračuna lokalne samouprave i Turističke zajednice. No, poznato je i da dobar dio Vijeća ne smatra dobrodošlima ni partijanere ni milijune koje godinama donose, pa će biti danas zanimljivo čuti nove argumente u prilog tvrdnjama da The Garden Tisnom ne treba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here