Koncert prijateljstva Tisnog i Valpova

0
2450
Koncert su otvorili Tišnjani obradom hita "Ostala si uvijek ista" (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zajedničkim koncertom Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo i Puhačkog orkestra KUD-a Hartić nastavljeno je staro prijateljstvo koje veže ova dva orkestra, kao i Grad Valpovo i Općinu Tisno.

Od posljednjeg zajedničkog koncerta dvaju prijateljskih orkestara prošlo je skoro 20 godina te je sinoć s obije strane dano obećanje da više neće biti tako duge pauze.  Maestro tišnjanskih glazbara Dino Obratov u uvodnoj riječi je kao jamstvo budućnosti KUD-a i njegove suradnje s Valpovčanima predstavio novu članicu orkestra – klarinetisticu Nataliju Bogdanović. Zbog premijernog nastupa mlade klarinetistice glazba je zaradila veliki pljesak i prije nego su se čuli prvi tonovi hita “Ostala si uvijek ista”, kojom su Tišnjani otvorili koncert.

Veliki pljesak zaradila je i klarinetistica Natalija Bogradović koja je sinoć imala svoj nastup s orkestrom KUD-a Hartić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Publici i glazbarima između nastupa dvaju orkestara obratili su se i zamjenik tišnjanskog načelnika Miljenko Meštrov, koji je lani u Valpovu potpisao sporazum o suranji Tisnog i Valpova, te tajnik Grada Valpova Zvonko Barišić.

– Kroz glazbu ljudi najbolje izražavaju svoje najdublje misli i osjećaje koje na drugi način ne bi mogli izraziti. Zahvaljujući glazbi zakotrljala se jedna lijepa priča i vjerujem da će ona nastavizi kotrljati i nakon nas koji smo sada ovdje, da će se i onda kada nas ne bude kroz glazbu izražavati to prijatelstvo koje veže Tisno i Valpovo – rekao je Zvonko Barišić prije nastupa valpovačkih glazbara, koji je otvoren koračnicama Slavonac i Tekla voda Karašica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here