Tjedan Dana Općine Murter-Kornati

0
2495

Programom na Staroj rivi večeras započinje obilježavanje Dana Općine Murter-Kornati i blagdana njenog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila.

Općina Murter-Kornati osnovana je 2000. godine razdruživanjem od nekadašnje mega-općine Tisno koja je od 1993. godine, osim sadašnjih naselja, obuhvaćala i područja Pirovca i Murtera. Obilježavanje dana Općine u godini kada je postala “punoljetna” prate brojna događanja.
U utorak 25. rujna s početkom u 20:30 sati na staroj rivi u Murteru bit će održana projekcija video eseja Tamo Andrejke V.Skračić.
U srijedu 26. rujna s početkom u 20:30 sati upriličit će se Večer domaće riči,  također na Staroj rivi.
U četvrtak 27. rujna s početkom u 19:00 sati, opet na Staroj rivi, je promocija Murterskog godišnjaka, nakon koje će u crkvi sv. Mihovila s početkom s početkom u 20:30 sati solistički koncert imati pijanistica Ljerke Pleslić Bjelinski.
U petak 28. rujna s početkom u 15:30 sati počinje Mala likovna radionica za djecu i roditelje, te nakon toga u 16:00 sati  bit će održana regata Malo latinsko idro. U 18:00 sati će biti prikazani tradicijski običaji na Velikoj rivi u Murteru. U 19:00 sati je svečana sjednica udruge Latinsko idro povodom kojoj je osim Dana Općine povod i 20 godina djelovanja. U večernjim satima na rasporedu je koncert klape Bunari na Staroj rivi.
Glavnina programa očekuje se u subotu 29. rujna na sam blagdan Sv. Mihovila kad će se u 11:00 sati služiti sv. misa u župnoj crkvi sv. Mihovila. U 19:00 sati će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati, gdje će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Nakon sjednice slijedi zabavni program uz Tomislava Bralića i klapu Intrade. Općina Murter-Kornati najavljuje da će povodom svog dana počastiti svoje mještane prigodnim domjenkom.

Program proslave završava u nedjelju 30. rujna kada se održava regata Latinsko idro. Start regate je na rasporedu u 15:00 sati (POVEZNICA).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here