PLASTIC OCEAN S Argonautom ZA more – PROTIV ravnodušnosti, profita i pohlepe!

0
959

Večeras s početkom u 21.30 sati u ljetnom kinu u Murteru Argonauta i mladi mladi iz osam zemalja svijeta upriličit će projekciju nagrađivanog dokumentarca “Plastic ocean”. Projekcija je namijenjena svima koji su zainteresirani za sudbinu svjetskih, a i našeg mora.

U sklopu još jedne međunarodne razmjene mladih – „Youth 4 C“  – udruga Argonauta je ugostila 40 volontera zajedno s grupnim voditeljima. Mladi iz raznih zemalja svijeta već danima razmjenjuju iskustva i uče o moru; njegovim ljepotama i problemima, ali i mjerama zaštite. Kako bi informirali javnost o problemu s kojima se mora i oceani bore, večeras su za sve zainteresirane pripremili projekciju nagrađivanog dokumentarca “Plastic ocean”.

U akciji (Foto: Argonauta)

Sudionici projekta već su kroz različite neformalne metode razmijenjivali iskustva o problemima onečišćenja vode u svojim državama, o globalnim pitanjima kao što su klimatske promjene, zagađenje plastikom, industrijsko zagađenje, invazivne vrste, a kao korijen svih problema ističu ljudsku ravnodušnost, profit i pohlepu.  Kako bi postali pravi zaštitnici planeta, mlada i educirana generacija koja će se susretati s još većim ekološkim problemima, odlučili su reagirati odmah!

Dio mladih je jučer očistio jednu murtersku plažu, a drugi su u dječjem vrtiću Vrapčić, napravili pravo remek djelo. Također, pridružila su im se i vrtićka djeca te omogućila da Argonautina EVS volonterka završi svoj osobni projekt. Mladi su osmislili i pet inspirativnih i ohrabrujućih priča o problemima mora, koje bi mogle postati dodatni rezultat projekta i biti ukoričene.

Pred mladima je još studentski izlet na Vransko jezero, organizacija projekcije filma, istraživanje mora kroz zabavu te stvaranje plave kampanje „Let’s do it!“ kojom bi educirali širu javnost o problemima more.

Mladi za Murter!

4. dan razmjene mladih “Youth 4 C, Youth For Marine Environment” dobio je upravo takav naziv – Mladi…

Objavljuje Udruga ArgonautaUtorak, 11. rujna 2018.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here