Preminuo je Ante Markov

0
4278

U 60. godini života danas je preminuo Murterin Ante Markov. O njegovoj smrti javljaju nacionalni mediji jer je bio saborski zastupnik, generalni direktor ACI-ja te predsjednik uprave JANAF-a.

Ante Markov je rođen 22. travnja 1959. u Šibeniku, završio je Fakultet hotelijerstva u Opatiji te stekao zvanje diplomirani ekonomist u turizmu. Bio je saborski zastupnik HSS-a u mandatu od 2000. do 2003. godine, u vrijeme kada je ta stranka bila dio vladajuće koalicije. Bio je i generalni direktor ACI-ja te predsjednik uprave JANAF-a.
U Saboru je bio i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Odbora za turizam. Posljednji ispraćaj će biti se sutra, petak 24. kolovoza u 16 sati na mjesnom groblju Gospe od Gradine u Murteru.

Ante Markov bio je prvi predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno, od 1993. godine do 1997. godine. Obavijest o njegovoj smrti objavljena je i na službenim stranicama Općine Tisno, a brzojav sućuti obitelji uputio je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Načelnik Općine Murter-Kornati osobno se oprostio od Markova objavom na FB-u.

– Danas je otišao čovjek od kojeg sam puno naučio dobrih stvari, iako nekad igrač, meni je bio poseban i sa njim sam mogao razgovarati o stvarima, biznisu, napretku, projektima. Za mene je svaka minuta sa njim značila jednu dragocjenu životnu lekciju – napisao je, među ostalim, u osobnoj objavi Toni Turčinov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here