Klapa Mirakul – “čudo” kod sv. Roka

1
1585
Nastup klapže Mirakul i Vrpolja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Izvrstan nastup sedmeročlane mješovite klape Mirakul iz Vrpolja, a capella i u pratnji mandolina i gitare, svojim je uspjehom sinoć je nastavio niz ovogodišnjih iznimno uspješnih Koncerata kod sv. Roka.

Koncerti kod sv. Roka skupni je naziv manifestacije Turističke zajednice Općine Tisno kroz koju se organiziraju glazbeni eventi namijenjeni onom zahtjevnijem dijelu publike. Radi se o koncertima ozbiljne glazbe i klapa, onih koje su zadržale barem dio izvornosti.  Ambijent trga kod sv. Roka puno je manjih dimenzija i zbog svoje intime prikladniji za ovakve događaje. No, taj zahtjevniji dio publike, ispostavilo se na ovim manifestacijama, puno je veći nego se mislilo.  Često je veći i od onog dijela publike koju okupljaju zabavljači na Rudini.  Klapa Mirakul iz Vrpolja, iako pjeva već 14 godina, puno je manje eksponirana od, primjerice, Bunara, pa i svih ostalih koje su ovdje nastupali. No, publika je znala koga ili što očekuje i zato su se sjedalice zauzele puno prije početka koncerta u 21.15. Kako je i najavljeno u pozivu  Mirakul iz Vrpolja napravila je sinoć malo “čudo“ našem mistu, čudo zbog kojega nije bilo teško skoro dva sata sjediti na zidiću ili stajati na nogama.

Evo i fotografija s koncerta:

1 KOMENTAR

 1. Upravo tako izvrstna nerazvikana klapa no ništa manje bolja od daleko poznatijih i eksponiranijih klapa je bio šlag na kraju koncerata ispred sv Roka .

  Ambijent kakav se samo poželjeti može baš kako je navedeno za malo zahtjevniju publiku onu koja osim vrste glazbe koju sluša a to je u ovom slučaju izvorno dalmatinsko ili klasične glazbe poput Nere Gojanović i slično vrlo je važan prostor održavanja koncerata .

  Tu intimnost taj osjećaj taj mir tu akustiku se ne može imati na Rudini a Rudina je mjesto za fešte pučke fešte i takvu vrstu glazbe .

  Osobno kad sam u Tisnom ne propuštam niti jedan koncert ispred sv Roka a bilo bih dobro da se taj prostor u toku ljeta stalno postavi kao mjesto održavanja koncerata kao i da se u to uključi i sama crkvica svetog Roka .

  Ona je većinom zapuštena i neiskorištena a pravo je malo blago izgrađeno od kamena kao i sve okolno u tom starom dijelu otoka .

  Nadam se da će se i iduće godine nastaviti na ovom mjestu koncerti i da će ih biti još više i raznolikiji klape , koncerti klasične glazbe kojih treba da bude više pa i jazza , bluesa , soula koji su također primjereniji za ovaj prostor .

  Sve u svemu super no može i bolje osobito što se tiče klasične glazbe a tu se može uključiti i KUD Hartić sa svojim koncertom .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here