Treba li tražiti alternativu Gardenu ili Vortexu? Općinsko vijeće ponovilo odluku

0
3831
Općinsko vijeće je sinoć na svojoj 10. sjednici još jednom odlučivalo o Vortexu/Gardenu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pred ljeto donesene, pa povučene odluke o radu Vortexa – beach bara zbog čije buke se The Garden žalio i najavljivao odlazak – još jednom su se našle su se na dnevnom redu Općinskog vijeća Tisnog. Vijeće se na svojoj sinoćnjoj, 10. sjednici ponovno odlučilo za Garden.

Sinoćnja sjednica je, međutim, na vidjelo izbaclla činjenicu da u Tisnom još uvijek svi ne prihvaćaju mogućnost da bi festivali elektronske glazbe u The Garden Resortu mogli ostati i nakon 2019. godine, kada ističe ugovor između Hostina i tvrtke Lula d.o.o. utemeljitelja The Gardena Nicka Colgana.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Općine Tisno na sjednici 28. svibnja dalo je Ugostiteljskom obrtu Vortex odobrenje za rad i odobrenje za prekoračenje dozvoljene razine buke POVEZNICA, iako im je vlasnik The Gardena Nick Colgan u vijećnici tog dana još jednom jasno dao do znanja da će u slučaju takve odluke festivali otići iz Tisnog. Nakon objave odlaska POVEZNICA Vijeće je povuklo sporne odluke POVEZNICA i The Garden je najavio POVEZNICA da nastavlja pregovore s Hostinom kako bi ostao i nakon isteka ugovora 2019.

Na sinoćnjoj o Vortexu se ponovno, treći put odlučivalo jer je Upravni sud u Splitu iz razloga nepostojanja obrazloženja poništilo odluku o povlačenju spornih odluka. Propust je sinoć ispravljen i izglasane su dodatno obrazložene odluke (odluka 1, odluka 2).

Iako se čini da bi donošenje odluka o kojima ovisi budućnost ovdašnjeg turizma i cijelog Tisnog trebalo biti jednostavno, ova je sjednica još jednom pokazala da se oko važnih pitanja ovdje ne može postići konsenzus. Vijećnica HDZ-a Jelena Obratov inzistirala je na odlukama koje je The Garden naveo kao razlog najave odlaska, a kojih je 28. svibnja ona bila predlagatelj. Svoje razloge ni ovaj put nije pojašnjavala niti je nudila alternativu. Po njoj, ne radi se ni o kakvom političkom pitanju, zbog čega je, kaže, i do sada odbijala javno komentirati ovaj slučaj.

Viječnik Crvelin je ostao, ali je vijećnica Obratov napustila sjednicu prije glasovanja o 18. točci (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

SDP-ova većina je oko ovih pitanja sinoć bila nepodijeljena, vijećnik Živog zida suzdržan, a HDZ, čija su dva vijećnika izostala sa sjednice, je bio protiv.

Iako ova mučna rasprava na površinu mutne vode izbacuje neke zanimljive detalje, da izbjegnemo daljnje grebanje po političkom mulju i talogu nećemo je dodatno opisivati, već donosimo njen audio zapis.

za

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here