MURTER Jedinstvena glazbena prigoda – ZZ Quartet na Čigrađi

0
1575

Večeras će na Čigrađi biti upriličen događaj dostojan pravih glazbenih znalaca i sladokusca, koncert ZZ quarteta. Sa svojom jedinstvenom vizijom i izvedbom jazza večeras s početkom u 21.30 sati gostuju u Lantani.

Uz Hrvata Ratka Divjaka na bubnjevima i Makedonca Martina Gjakonovskog na kontrabasu, u kvartetu svira i dvojac po kojem je kvartet ZZ i dobio ime. Radi se o Talijanu Simone Zanchiniju i Zagrepčaninu Ratku Zjači. Jedinstvena vizija i izvedba jazza ove četvorica iskusnih glazbenika iz podnaslova obuhvaća sve vrste glazbe, a naročito modernu klasiku i world music uz mnogo slobodne improvizacije.

Zanchini je jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalniih umjetnika uopće. Ova istinska europska i svjetska zvijezda u stanju je u istoj minuti svirati najavangardnije i najljepše tonove koje možete zamisliti. Ratko Zjača suvremeni je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Surađivao je i muzicirao sa brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggie Workman, Randy Brecker, John Patitucci, Al Foster, Ron Cartet itd.

Još se mnogo toga može napisati o njima, no za nas je sada najvažniji  detalj to što večeras imaju koncert u Lantani. Koncert počinje u 21.30 sati. Ulaz je besplatan.

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here