Glazbena poslastica Lovačke gastro večeri – Emil Veldić i klapa Solaris

0
2408
Nastup klape Solaris nakon Lovačke gastro večeri (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Lovačke gastro večeri u izvedbi Lovačkog društva “Kamenjarka” jedan je od događaja za koji se može jamčiti da će napuniti tišnjansku Rudinu. Tako je bilo i u nedjelju, za što je, osim lovaca i divljači, zaslužna i klapa Solaris, koja je došla kao glazbeni desert.

Kako otkrivaju lovci, spremili su i podijelili 360 porcija veprovine “na divljač”. U spremnju su sudjelovali baš svi, ali je mirodije stavljao samo jedan… No, prava poslastica uslijedila je na kraju večere – nastup kpale Solaris, čija je postava za ovu prigodu posebno ojačana: uz baritona Bruna Bedricu, basa Damira Lasana, prvog tenora Alena Skrozu i drugog tenora, Murterina Hrvoja Sikića, nastupili su Mate Višić i Emil Veldić, koji su uz svoje vokale u klapu donijeli kontrabas  i mandolinu.  Priključivanje Tišnjanina Veldića klapi Solaris iznenadilo je publiku koju je na Rudini okupio event u organizaciji Turističke zajednice Općine Tisno.

Emil Veldić – Tišnjanin u Solarisu (Foto: Rudinapress)

– Ne, nisam postao član Solarisa –  razočarao je Veldić one koji su bili željnji glazbenih novosti.

No, njegov nastup sa Solarisom veliki je kompliment upućen ovdašnjoj publici.

– Mate Višić i ja ponekad nastupamo s njima, mi smo im pojačanje za prave nastupe, za veće koncerte i posebne prigode. Drago mi je da je takva posebna prigoda bio i ovaj koncert u Tisnom – otkrio nam je Veldić.

Iako jedva da je itko plesao, što je na Rudini veliki problem i mnogo “plesnijim” sastavima od ovog, publika je cijelu večer pomno pratila koncert s terasa kafića, parkova, rive… Solaris je, zahvaljujući i Veldiću, čak tri puta pozvan na bis. I pošteno su ga odradili. Ne pamti se da je neka klapa na Rudini imala tako uspješan nastup.

Evo fotografija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here