BANG-BANG NA LUKAMA “U Refulu ćemo si večeras dati oduška”

0
1150

Laskavi status otočne oaze dobre glazbe murterski Reful potvrdit će večeras još jednim koncertom – na Lukama praši Bang Bang, zanimljivi pop-rock ili retro pop/blues sastav iz Zagreba.

PROMOTIVNI ČLANAK

Bend je na ljetnoj turneji i nakon večerašnjeg koncerta na Lukama sljedećih dana gostuje u Splitu, Komiži, Sisku, Slavonskom Brodu te na kraju u Zagrebu. Grupa Bang-Bang je počela svirati u jesen 2012. godine. Njihova se glazba svrstava u pop-rock, u kojem su a prepoznatljivi po njima svojstvenom retro zvuku gitare. U šest godina djelovanja su objavili 11 singlova i spotova, od kojih su neki postigli veliki uspjeh, a neki su nam “samo” ušli u uho, bez da smo zapamtili ime benda. Bez obzira što mislili o diskografskoj nagradi,  zamjetniji u široj javnosti postaju 2015. godine, kada su imali ukupno četiri nominacije i jednu nagradu Porin u kategoriji novog izvođača godine. Zanimljivo je da su uategoriji u kojoj su Bang-Bang te godine osvojili nagrad s njima bili bili nominirani i sinjski M.O.R.R.T. i riječki Jonathan. Sinjani su 25. srpnja gostovali u Jezerima na Jezerskom Woodstocku, Jonathan je 8. kolovoza imao koncert na Lukama u sklopu festivala Više Rock ‘n’ Rola na obali mora, tako da je od ove rock trojke ostalo večeras poslušati Zagrepčane.

Kako nam otkriva pjevačica Lara Antić, Bang-Bang se jako veseli veseli večerašnjoj svirci na Lukama. Otočani su, kaže, oduvijek bili najbolja publika za čvrst i dobar rock

– Kako su naša ishodišta u bluesu i rocku, uvjereni smo da ćemo brzo pronaći zajedničku energiju i u Murteru. Za razliku od top lista na kojima se najčešće nađu naše pjesme s pop ugođajem, na turnejama si damo oduška i prašimo one pjesme koje u nama pobuđuju prije svega želju za dobrom i ludom zabavom – kaža Lara.

Najavljuje kako će, osim starijih stvari, svirati i neke kompozicije s albuma kojeg upravo pripremaju, a čiji izlazak planiraju tek ove zime.

– Svirka u Muretru bit će prilika da vidimo sviđaju li se i vama. Vidimo se večeras! – poziva Lara.

Svirka ispred Refula na murterskim Lukama počinje u 23 sata. Ulaz je, kao i uvijek, slobodan.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here