VEČERAS U TISNOM Prvi zajednički koncert Nine Lucije i Antonia Perine

0
2309

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno večeras s početkom u 21 sat u atriju palače Katunarić upriličit će koncert mlade violončelistice Nine Lucie Perina i multiinstrumentalista Antonia Perine.

Nina Lucia i Antonio, iako oboje vrlo mladi, iza sebe imaju velik broj samostalnih i skupnih nastupa pa su jako dobro su poznati ovdašnjoj publici, a i mnogo šire. No večerašnji koncert ipak je jedinstvena prigoda – u atriju palače Katunarić publika će večeras prvi puta imati priliku čuti kako zvuče zajedno. Provest će je kroz klasiku i recentna glazbena ostvarenja raznih žanrova sve do Antoniovih vlastitih skladbi. Nina Lucia i Antonio dio programa izvode  samostalno, ali je veći dio zajednički. Koncert počinje u 21.00 sat.

Nina Lucia Perina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nina Lucia Perina rođena je 14.03.2004.g. u Zagrebu. Violončelo počinje učiti sa nepunih 9 godina u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u klasi prof. Vanje Bošnjak. Sudjelovala je na brojnim događanjima i koncertima a imala je i čast nastupiti na Šibenskoj violončelističkoj priči prof. Vanja Bošnjak i učenici. U travnju 2015. godine sudjelovala je na Međunarodnom natjecanju Daleki akordi, te je dobitnica II. nagrade i Specijalne nagrade gudačkog ocjenjivačkog suda za najljepši ton natjecanja. Iste godine održava svoj prvi samostalni koncert. u ožujku 2016. godine sudjelovala je na 54. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa gdje je dobila 1. nagradu, te na 15. međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz gdje također dobiva 1. nagradu te nastupa na godišnjem kongresu ESTA-e u Ljubljani. Dobitnica je 1. nagrade na regionalnom i 2. nagrade na 55. državnom natjecanju komornih sastava u kategoriji dua kao i 1. nagrade na međunarodnom natjecanju Daleki akordi 2017. godine. Na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2018. godine ponovo osvaja 1. nagradu kao i 1. nagradu na Međunarodnom gudačkom natjecanju “Rudolf Matz” iste godine. Najmlađi je član orkestra opere Turia i Plamenko, te član i solista Gradskog komornog orkestra Šibenik. Redovno sudjeluje na usavršavanjima kod prof. Dobrile Berković-Magdalenić, prof. Nikole Ruževića, prof. Gal Faganela i prof. Mihovila Karuze.

Antonio Perina (Foto: Rudinapress/Dora Baotić)

Antonio Perina rođen je 8. siječnja 1998.,  hrvatski glazbenik, kantautor i multiinstrumentalist. Svira gitaru, bass gitaru, saxofon i klavir. Osim što sklada i piše, također i aranžira vlastite pjesme. Glazbenu naobrazbu stekao je u glazbenoj školi “Ivana Lukačića” u Šibeniku. Iza sebe ima brojne nastupe, kako samostalne tako i u raznim sastavima. Antonio nastupa od svoje devete godine. Njegovi nastupi su pokrili široku lepezu kako popularne tako i ozbiljne glazbe.
 Antonio je prve ozbiljnije korake u glazbi napravio uz pomoć izvršnog producenta i redatelja Željka Petreša, sa kojim surađuje i danas. Nacionalni je pobjednik “Imagine festivala”, povodom čega je nedavno predstavljao Hrvatsku na internacionalnom “Imagine festivalu” u Maastrichtu gdje je akustičnim nastupom predstavio svoj autorski rad na engleskom jeziku. Iza sebe ima 3 izdana singla i spota u suradnji sa Croatiom records ( Dođi…, Divan svijet, Crven ruž). Od iste je proglašen najmlađim kantautorom u Hrvatskoj. Pjesma “Dođi, pripremio sam srce na bol” je, između ostalog korištena u kratkometražnom filmu o tinejdžerima, “MyGen” (Serđo Mioč, Željko Petreš). Antonio je također nastupio u sklopu projekta “25 dana izazov” Maria Mlinarića u Opatiji. 
 Antonio je ostvario suradnju sa poznatim Hrvatskim producentima (Igor Ivanović, Tomislav Mrduljaš, Eduard Botrić) te sa glazbenicima izvan granica lijepe naše, poput bubnjara Dylana Wissinga suradnika Alicie Keys, Eminema, Drakea… Također, tijekom svog djelovanja dijelio je pozornicu sa mnogim domaćim (Let 3, Marijan Ban, Silente, Olja Dešić – “Beatles revival orchestra”) i stranim zvijezdama kao što su Ian Pace (Deep Purple) i Hoothouse Flowers.  Trenutno studira “Filmsko, televizijsko i multiimedijsko oblikovanje” u Zagrebu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here