NAJAVA Zorica Kondža, Neno Belan, Nina Lucia, Antonio Perina…

0
1691

Četvrtak na početku druge polovine kolovoza donosi niz zanimljivih zbivanja u Murteru, Betini, Jezerima, Tisnom i Pirovcu, od kojih su neka pravi spektakli:

U Murteru se danas slavi sv. Roko. Turistička zajednica Općine Murter-Kornati poziva večeras u 19.00 sati na uključenje u rocesiju sv.Roka, jedinstveni običaj na ovom području po slijedu običaja koji datiraju iz 19.st. Kao takvi prerasli su u baštinu katoličke tradicije koja se u današnjici pretvorila u turističku atrakciju. Nakon procesije, slijedi veliki koncert  Zorice Kondže.

Koncert ikone hrvatske glazbene scene Zorice Kondže Murterini najavljuju kao krunu niza fantastičnih koncerata koji se ovog ljeta održavaju u njihovom mjestu. Splićanka, odrasla na rivi Gojače u Kaštel Sućurcu, od djetinjstva je svojim jedinstvenim glasom slovila kao “slavuj Bogom danog glasa”. Iako za sebe voli reći da je rokerica u duši, gđa. Kondža može s lakoćom izvesti bilo koji stil pjesme. A njene pjesme, prate nas sviju, poput Oliverovih i bezvremenske su.n Koncert će se održati u četvrtak, povodom blagdana sv.Roka,16.8., s početkom u 21:30h na Trgu Rudina.

– Nikako ne propustite ovaj istinski spektakl! – pozivaju Murterini.

Murterska procesija sv. Roka (Foto: TZ Murter-Kornati)

U centru Pirovca večeras s početkom u 21.00 sat priređuju event pod naslovom Večer maslina i maslinovog ulja. Udruga maslinara i uljara “Uljanica” iz Pirovca i TZ Općine Pirovac turistima će približiti bogatu lokalnu tradiciju maslinarstva kroz prezentaciju maslina, ulja i drugih proizvoda od maslina, naravno, uz poneki zalogaj i zvuke dalmatinske pisme.

U Tisnom, u atriju palače Katunarić s početkom u 21.00 sat narodna knjižnica i čitaonica priređuje koncert mlade violončelistice Nine Lucie Perina i multiinstrumentalista Antonia Perine. Oni su brat i sestra iz Tisnog, koji iza sebe imaju velik broj samostalnih i skupnih nastupa, a ovo je prvi koncert na kojem nastupaju zajedno.

U Betini se večeras odvija osmi od deset koncerata u sklopu festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora. Na Trgu na moru s početkom u 22 sata nastupaju Neno Belan & Fiumens.

U Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima Udruga Argonauta održava još jednu edukativnu radionicu. S početkom od 20 sati, djeca će naučiti zašto su nam pčele važne i kako ih zaštititi. 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here