NAJAVA Maja Šuput u Jezerima, Levera u Murteru, Đani Stipaničev u Pirovcu

0
2399

Blagdan je Velike Gospe, koja se slavi u svim našim mjestima, ali je to dan kada se s otoka i šire okolice tradicionalno hodočasti u Jezera.

U Jezerima se blagdan Velike Gospe posebno svečano obilježava, a finale proslave uvijek je velika Ribarska fešta s koncertom neke od domaćih estradnih zvijezda. Kao što priliči ribarskom mjestu, u cijelom mjestu, na ulicama, trgovima, na rivi, s brodova… lokalni ribari nude riblja jela po popularnim cijenama. Zabava uz jelo, piće i pjesmu tradicionalno traje do jutra. Zvijezda ovogodišnje Ribarske fešte je Maja Šuput.  Početak koncerta je najavljen za 22 sata.

U Murteru za blagdan Velike Gospe priređuju promenadu klape Levera po Staroj rivi i Rudini. Nastup ove murterske klape, jedne od onih rijetkih što njeguju autentičnžu dalmatinsku pismu, počinje u 21.00 sat.

Pirovac također najavljuje veliku feštu – na ljetnoj pozornici u centru Turistička zajednica Općine Pirovac večeras će ugostiti našeg poznatog kazališnog tenora – baritona, zvijezdu domaćih rock opera, mjuzikala, kazališnih predstava i boljih fešta u našim mistima – Tribunjca Đanija Stipaničeva. Na pirovačku feštu stiže sa cijelim svojim bendom, a kao poseban gost cjelovečernjeg glazbenog programa najavljena je Đanijeva kolegica  Nera Gojanović. Mezzosopranistica iz Šibenika izvest će ovdje niz pjesama koje i inače izvodi s Đanijem, poput “O sole mio”.  Koncert je najavljen za 21.00 sat.

Đani Stipaničev s Nerom Gojanović i Gordanom Pavić na koncertu u Tisnom 14. kolovoza 2016. (Foto: Arhiv Rudinapressa/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here