TISNO Ivecom na Luci udario gosta The Gardena i pobjegao

0
2015

Policija je jutros izvijestila o prometnoj nesreći koja se još U prometnoj nesreći koja se dogodila još u srijedu 8. kolovoza oko 21,30 sati u Tisnom, kada je  teže ozlijeđen 27-godišnji pješak iz Portugala.

Portugalac je hodao prema The Gardenu, kada ga je na Luci retrovizorom s leđa udario Iveco kombi. Bacio ga je s ceste u vrt i pobjegao. Evo što kaže policija u priopćenju:
Postupajući po zaprimljenoj dojavi od ambulante Tisno, gdje je ozlijeđeni zatražio liječničku pomoć, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 25-godišnji vozač pri upravljanju teretnim automobilom Iveco, karlovačkih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste, započeo s radnjom obilaženja pješaka, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila, te o smjeru i brzini kretanja. Uslijed čega je desnim bočnim zrcalom (retrovizorom) nalio na pješaka, koji se nije kretao uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja već se kretao uz desni, južni, rub kolnika državne ceste D121 u smjeru istoka, i koji nije imao reflektirajuću materiju niti je bio označen drugim izvorom svjetlosti. Od siline udara pješak je bio odbačen izvan kolnika na zemljano-travnatu površinu.
Nakon prometne nesreće vozač teretnog automobila je napustio je mjesto događaja a da teško ozlijeđenoj osobi u opasnosti koju je sam prouzročio nije pružio pomoć iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, niti je obavijestio najbližu policijsku postaju ili sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid prometne nesreće.
Protiv 25- godišnjeg vozače će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here