SPEKTAKL NA SLANICI 30-metarski ponton, pozornica i Crvena Jabuka u moru!

0
1688

Murterska plaža Slanica večeras je središte iznimnog glazbenog i morskog događaja – festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora donosi veliki koncert Crvene Jabuke koji će Sarajlije odsvirati i otpjevati iz samoga mora.

Ovi glazbeni dinosauri, kako im se tepa, s pravom, jer su na sceni preko 30 godina, i dalje su izuzetno koncertno aktivni i gotovo nema vikenda kad negdje ne sviraju svoje dobro poznate pop rock uspješnice. Tako će biti i večeras, kada se osam godina od njihovog zadnjeg koncerta na Slanici, opet penju na binu. I to ne bilo kakvu. Riječ je o pozornici usred mora, koju s obalom spaja 30 metarski pontonski most. Takvi koncerti na Slanici imaju dugu povijest, govori nam Šime Ježina, direktor Turističke zajednice Općine Murter-Kornati.

Slanica – koncert u moru

– Održavaju se od 2009. godine, s pauzama zadnje dvije godine. Sada smo opet odlučili oživjeti taj običaj i drago nam je da smo naš program uvrstili u festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora. Ovo je zahtjevan koncept koncerta, ali se isplati jer su lokacija i bina u moru dosta atraktivne za sve domaće i strane posjetitelje, tako da su ovakvi koncerti redovito odlično posjećeni. Isto tako očekujemo i danas i pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže – kaže Ježina.
Koncert na pozornici uronjenoj u murtersko more počinje već od 18 sati a cijela plejada glazbenika izredat će se prije glavnog nastupa Crvene Jabuke. Bit će tu od DJ programa uz saksofon, preko Cabaret a la carte i bubnjeva do predgrupe Vindon Havin. Koncert je besplatan, kao i svi koncerti u sklopu festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora. Idući tjedan festival ostaje u Murteru jer već 8.8. u srijedu na ljetnoj pozornici na novouređenoj plaži Luke sviraju riječki rokeri Jonathan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here