NAJAVA Ribarska noć, klape i tambure, folklor, fritule, kroštule…

0
1907
- S lanjske Večeri folklora i domaćih slastica Prispalji (ili pispalji) pekli su se u centru Pirovca (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zadnja nedjelja mjeseca srpnja, kao ni jedna druga u srpnju i kolovozu, nije dan za odmor, nego za izlazak. Večeras je nekoliko zanimljivih događanja u Murteru, Betini, Jezerima, Tisnom i Pirovcu.

Murter večeras na  Trgu Rudina priređuje jednu od onih manifestacija koje su turistima najmilije – Ribarsku noć. No, uz ribu će biti i pjesme i plesa. Za to će se pobrinuti Klapa Puntamika & Ivana Kovač. Fešta počinje u 21.30. Za one kojima će brzo dosaditi riba i klapska pisma, nekoliko metara dalje zasvirat će tamburica. U Sireni u 22 sata počinje koncert tamburaškog sastava Čuvari noći.

Betina večeras na Trgu na moru priređuje još jedan Lazy Summer Night Party. Na terasama kafića Porat i konobe Stari mlin nastupa Duo Dubrovnik. Počinju u 21:00 h.

U Jezerima se večeras na glavnom trgu slavi rođendan škole jedrenja – FREE SPIRIT SAILING SCHOOL BIRTHDAY CELEBRATION PARTY. Proslava je, naravno, uz živu glazbu. Fešta na Trgu Jezerana počinje u 21 sat. Svi su pozvani na rođendan škole jedrenja.

U Tisnom, na Velikoj Rudini, nas rasporedu je Acoustic Night by Antonio Perina. Mladi tišnjanski glazbenik nastupa u 21.30 na terasi kafića Kole.

Pirovac večeras također ima za turiste jedno vrlo zanimljivo događanje. U Centru s početkom u 21 sat Pirovčani priređuju Večer folklora i domaćih slastica. KUD-u Bezdan će pozornica biti veliki štand u samom centru, na kojem neće plesati, nego će raditi tradicionalne slastice – fritule, kroštule, prispalje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here