TBF u Tisnom – Rudina kolektivno hipnozirana zdravim splitskim đirom

0
1776
TBF na tišnjanskoj Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gostovanje TBF-a na festivalu Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora bilo je najbolji i najveći je ovogodišnji koncertni spektakl na otoku i šire. S tim su se složili svi koji su u četvrtak navečer povirili na Veliku Rudinu u Tisnom.

Tišnjanska Rudina sve je pjesme otpjevala je zajedno s The Beat Fleetovcima. Ljudi su bili iznenađeni što znaju sve stihove i melodije, koje su, čini se, u ovih gotovo 30 godina djelovanja splitskog benda, nenametljivo, ali čvrsto, ugrađene u kolektivnu svijest naroda.  Jedinstveni glazbeni izričaj splitskih buntovnika svakim minutom sve je više punio Rudinu ljudima različite životne dobi i svih ostalih osobina. Izgledalo je kao da je cijelo Tisno na Rudini, pred pozornicom, ali su i sve sjedalice na okolnim štekatima bile pune. Kolektivna hipnoza, izgledalo je. To je bio koncert! Bio je više nego ugodno iznenađen i sam Mladen Badovinac, koji se nije mogao čudom načuditi da je ovo prvi koncert koji su ikada održali u ovom mjestu. Razdragani su bili i organizatori ovog spektakla, direktor Turističke zajednice Filip Henjak i Igor Bergam iz Udruge P.A.R.K., prvi čovjek festivala Više Rock ‘n’ Rolla na Obali Mora.

Publika (Foto: Rudinapress/Dora Baotić)

No, da ne bi oni sami hvalili svoj događaj, za komentar smo pitali Željka Maraču, frontmena grupe Teški Osjećaji, Tišnjanina koji je u svom životu održao i posjetio više koncerata nego ijedan drugi.

– Da, ovo je stvarno fenomenalno. Od početka koncerta Rudinom se širila neka dobra vibracija, što je uz vrhunski odrađen nastup benda koji spada u sam vrh hrvatske scene, vrhunsku produkciju i sve ostalo, rezultiralo ovakvim vrhunskim doživljajem. No, ni sami TBF-ovci nisu mogli sebi doći. Nekome se može činiti da je dovoljno dovesti bend ovoga kalibra i da je to to. Ali nije. Rudina može biti vrlo nezgodna i za mnogo jače. Radi se o ogromnom otvorenom prostoru sa mnogo mana, gdje se nikad ne zna kako će događaj završiti. Ima previše detalja o kojima ovdje treba voditi računa, ali ni to na kraju ne jamči uspjeh. Svaka čast TBF-u, svaka čast ovakvoj publici i novom rokerskom festivalu koji ih je sve okupio – kaže Marača.

Atmosfera na Rudini je bila uistinu bajkovita. Njen djelić više nego uspješno je zabilježen objektivom mlade fotografkinje Dore Baotić:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here