FSG Promocija različitosti na Lukama

0
930
FSG Collective (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Tri nastupa skupina posve različitih muzičkih žanrova Festivalu slobodne glazbe u četvrtak je na Lukama donijela su noć za pamćenje.

Ovo je bila uistinu rijetka prilika za poslušati domaćine festivala, FSG Collective, na jednoj od najljepših lokacija festivala – na pozornici ispred Refula na murterskoj plaži Luke.   FSG Collective su uvijek tu, no rijetko nastupaju na otoku. Za razliku od Fogsellersa, koji su manje sramežljivi i rado se odazovu pozivima na svirku.

Miro Rak ili Fikcio Monger (Foto: rudinapress/H. Pavić)

– Pa, evo u Refula smo do sada nastupali već desetak puta. Gazda Dražen Mudronja prepoznao je naš talent i predanost radu tako da godinama ovdje sviramo. Nastupali smo već i na ovom festivalu, 2013, godine kao predgrupa Rambu Amadeusu. Gušt nam je, veliko zadovoljstvo doći u Murter i svojim nastupom podržati domaću scenu. Rijetki su ovakvi festivali, sa ovako izvrsnim, originalnim konceptom i ukupnom realizacijom. Ideja o više različitih lokacija za nastupe različitih glazbenika je vrhunska. Uz sve ostale prednosti koje donosi raspršenost pozornica na kojima se nastupa, meni se jako sviđa što tako promičemo različitosti  – kaže frontman Fogsellersa Miro Rak, poznatiji pod umjetničkim imenom Fikcio Monger.

DJ Tonko (Foto; Rudinapress/H. Pavić)

Ispred RatCat Productiona nastupili su DJ Tonko i DJ Fabijan Mateša. Iako su navikli svirati sa puno snažnijih razglasa, do jutra i pred puno, puno brojnijom publikom, ova dva DJ-a jako su zadovoljni prijemom i cijelim festivalom.

– Da želimo prići masama, svirali bi neku drugu muziku. Ovo je  izvrsna prilika da ovu  glazbu približimo znalcima iz drugih glazbenih pravaca – kaže DJ Tonko.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here