MURTERSKO LITO 2018. Gužva u rasporedu turističkih zbivanja našeg najvećeg mista

0
6305

Malo je tko vjerovao da će Hrvatska ući u finale. U turizmu prvenstvo mnogošto poremeti, a raspored utakmica diktira nam život. U Murteru se, naravno, ne žale što je Hrvatska prošla. Tek su zabrinuti kako će rasporediti planirane događaje, čiji je raspored poremećen rasporedom utakmica.

– Murterski ljetni kulturno-zabavni program, kako ste vidjeli u prvotnim najavama, ima nikad bogatiji sadržaj. Dok ne uspijemo za vas ljeto nekim čudom produljiti za stotinjak dana, odaberite događaje koje po svaku cijenu želite posjetiti – kaže direktor Turističke zajednice Općine Murter-Kornati, “pravdajući se” što u Murtersko lito ne uspijevaju “ugurati” sve događaje koje bi htjeli.

U najavi uistinu bogatog i raznovrsnog sadržaja Murterskog lita, među glazbenim eventima ove godine klape zauzimaju istaknutije mjesto.
– Kako bi olakšali slatke muke, uz mnogobrojne manje i veće koncerte, nastupe zborova i solo izvođača, promenadnih klapa, fešti i festivala, pripremi smo još jedno iznenađenje. Uz stručno savjetovanje sa dr. sc. Joškom Ćaletom, svjetski poznatim etnomuzikologom, glazbenim pedagogom i dirigentom, postavljamo murterski kamen temeljac, što se tiče izvornosti tradicionalne dalmatinske a cappella klapske pjesme. U goste nam dolaze renomirane klape, nositelji nagrada mnogih festivala. Tako vas u srpnju očekuju muška klapa «Podvorje» iz Kaštel Sućurca i ženska klapa «Kapric» iz Zadra. Kolovoz je rezerviran za «Vinčace» iz Novog Vinodolskog, koji će nas upoznati sa raskoši interpretacije dalmatinskih i primorskih napjeva – najavljuje Šime Ježina.

On i ekipa iz Turističke zajednice pozivaju da se ne zaboravi na Murterski pir i Noć Colentuma, dva najveća cjelodnevna događanja, u kojima sudjeluju i mještani i gosti
Murtera. – Obilje zabave je zagarantirano, bilo da želite simbolično obnoviti vaše ljubavne zavjete, biti počašćeni kao pravi mladenci ili se na jednu noć preodjenuti u rimske haljine i zabaviti se na nekadašnjim ostacima Neronova i Vespazijanova imanja – poziva Ježina. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here