KAZAN U REFULU Na Lukama otkrijte zaboravljene pjesme o ljubavi, smrti i rakiji

0
1491

Reful ovog vikenda u Murter dovodi veliku atrakciju etna – iz Zagreba stiže Kazan, bend koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana.

PROMOTIVNI ČLANAK

– Starim pjesmama dajemo novo ruho. Aktualiziramo zaboravljene priče o ljubavi, smrti, rakiji – kažu Kazanovci o sebi i najavljuju prvi album,  koji bi trebao izaći na jesen ove godine.

– Sviramo ono što se tradicionalno zove tradicijska muzika, no želja nam je da toj tradiciji i starim, često zaboravljenim, napjevima koje pronalazimo damo zvuk koji je prepoznatljiv, živ, i zanimljiv današnjem uhu. Temelji tog zvuka su u tradicijskim melodijama i napjevima s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Dosad smo nastupali u klubovima i na festivalima u Hrvatskoj, 2013. smo izdali EP, a trenutačno radimo na novom materijalu i dovršavamo snimanje albuma – kažu u povodu svog dolaska u Murter.

Članovi Kazana: Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitara, šargija), Zvone Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas) i Marko Šturman (udaraljke).

Koncert Kazana na Lukama osobno preporu, predsjednik udruge P.A.R.K., organizator etabliranih šibenskih festivala Kulturaljka, Regius i Membrian, te festivala Više rock ‘n’ rolla na obali mora, koji u subotu u Pirovac dovodi Vatru, a do kraja ljeta  u Pirovac, Jezera, Tisno, Betinu, Murter još i Kojote,  Adastru, TBF, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, bend Mnogi Drugi, Nenu Belana, Crvenu Jabuku i Jonathan.

– Kazan sam u živo slušao samo jednom, na festivalu Alternativa nema alternative Juga Ramljaka. Tada su me se jako dojmili, a u međuvremenu su, izgleda, postali i još bolji. Njihov koncert na Lukama je glazbeni događaj koji se nikako ne propušta – kaže Bergam, pozivajući ujedno Murterine i sve ostale da ne propuste koncert Vatre, koja zajedno s ovdje jako dobro poznatim The Stringsima kao predgrupom, u subotu otvara festival Više R&R na obali mora.
Koncert Kazana na Lukama je u nedjelju, 8. srpnja s početkom u 23 sata. Ulaz se, kao i uvijek, ne naplaćuje.

Koncert, nedjelja 😀 "Sviramo ono što se tradicionalno zove tradicijska muzika, no želja nam je da toj tradiciji i…

Objavljuje Caffe Bar RefulPetak, 6. srpnja 2018.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here