INVESTICIJA U BUDUĆNOST MURTERA Ponistra građenje d.o.o. kupila knjige za školsku knjižnicu

0
4695
Donator Renato Baniček s načelnikom Tonijem Turčinovom i Edom Juragom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Knjižnica Osnovne škole Murterski škoji od danas je bogatija za stotinjak novih knjiga, odnosno za po 20 primjeraka od pet naslova koji su joj nedostajali. Riječ je o još jednoj donaciji tvrtke Ponistra građenje d.o.o. poduzetnika Renata Baničeka.

– Dugi niz godina investiramo i uspješno poslujemo u Murteru i u smislu zahvale lokalnoj zajednici koja nam je to omogućila naša tvrtka svoja sponzorstva i donacije nastoji usmjeriti prema nekim važnijim potrebama te iste zajednice. Raspitali smo se u Općini, gdje su nam rekli za goruće pitanje knjižnog fundusa. Ovdje u školi su nam rekli koji naslovi nedostaju i vrlo brzo smo sve realizirali – otkrio je prigodom današnje primopredaje knjiga Renato Baniček.

Ovo nije prva ovaka donacija tvrtke Ponistra građenje. Već su u nekoliko navrata financirali kupovinu računala za školsku informatičku radionicu, sudjelovali su u uređenju plaže Luke te su sponzorirali putovanje zbora u Švedsku. Vrijednost školi predanih knjiga je desetak tisuća kuna.

– Naš je stav da tvrtka mora živjeti sa zajednicom u kojoj posluje i osluškivati njene potrebe – kaže Baniček.

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov kaže da se Baniček za donaciju javio u sretan čas, taman kada se Općinu upozorilo na potrebu upotpunjavanja knjižnog fonda školske knjižnice.

– Nije da Općina iz svog proračuna ne bi mogla kupiti ove knjige, ali kada tako nešto učini investicijska tvrtka koja u Murteru posluje, onda je to i više od vrijednog dara i lijepe geste. To je poruka da su knjige, škola i učenje investicija u našu budućnost – rekao je načelnik Turčinov.

Školska knjižnica bogatija je za pet naslova, po 20 primjeraka od svakog (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here