Meteorološka postaja i panoramska kamera u Jezerima

0
3314
http://www.sibenik-meteo.com/web-kamera-jezera

U sustav praćenja vremenskih prilika i vremenske prognoze Šibenik Meteo jutros je je nakon testnog rada uključena automatska meteorološka postaja u Jezerima.

Kako javljaju iz Udruge Šibenik Metero, ovdje je instalirana suvremena američka meteorološka postaje Davis Pro2 Plus opremeljena standardnim senzorima za praćenje parametara zraka, odnosno temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra, količine oborina te dodatnim za mjerenje UV index-a, solarnog zračenja i isparavanja iz tla.

Uz meteo jedincu postavljena je i automatska sonda za mjerenje temperature mora, peta takva u sustavu Šibenik Metea, kao i panoramska kamera na kojoj su implementirani meteorološki podaci.

Meteorološka postaja i sonda za mjerenje temperature mora postavljena je u krugu ACI marine, a smještaj kamere osigurali su Apartmani Irena vlasnika g. Karla Klarina.

Projekt postavljanja meteorološke opreme u Jezerima financiran je sredstvima koje udruga osigurala na natječajima od ACI d.d. i Općine Tisno, a vrijednost projekta je 20.000kn.

Podaci u realnom vremenu sa meteorološke opreme dostupni su javno na stranicama portala Šibenik Meteo i njihovih partnera. Ši

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here