Jezerska fešta od fritula i kroštula

0
2149

Na Trgu Jezerana u ponedjeljak s početkom u 20 sati odvijat će više nego zanimljiva demonstracija kulinarskih vještina – najbolji jezerski majstori/majstorice natjecat će se u spravljanju naoko jednostavnih tradicionalnih slastica – fritula i kroštula.

Njihov miris i okus su miris i okus doma. Domaće slastice koje su puno više od slastica od davnina su duboko ukorijenjene u kulturi i običajima svakog našeg mista. Recept sadrži svega par sastojaka, no za prave fritule i kroštule trebaju desetljeća treninga, nakon čega  postaju ponos svake dalmatinske domaćice. U tijesto idu jaja, brašno, voda, sol, šećer… a svaka domaćica ima i neku svoju tajnu.  A te tajne moći će se otkriti u ponedjeljak u 20.00 sati na Trgu Jezerana, gdje Turistička zajednica mjesta Jezera organizira natjecanje u spravljanju fritula/pršunata i kroštula. Prijavilo se ukupno šest jezerskih timova, a očekuje se da će im se tijekom natjecanja pridružiti i turisti. Favorite za sada ne otkrivaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here