POČINJE MURTERSKO LITO Buru će s Rudine otjerati Rišpet i Mirakul

0
3145
Klapa Rišpet i lani je nastupila na Rudini (Foto: Rudinapress/TZ O Murter-Kornati)

Prvi vikend ljeta, koji je k tome produžen dvama državnim praznicima, Danom antifašističke borbe i Danom državnosti, Murterini su izabrali za otvaranje ovogodišnjeg, nikad bogatijeg i raznovrsnijeg Murterskog lita.

– Ljeto mora početi – kaže direktor Turističke zajednice Općine Murter-Kornati Šime Ježina – bez obzira što je danas pala kiša i što padaju temperature.

A za početak Murterskog lita izabrana je klapa Rišpet, kojoj će kao predgrupa na Rudini nastupiti klapa Mirakul. Ne bez razloga.

– Klapa Rišpet nam je proteklog ljeta na Rudini priredila jednu od najljepših glazbenih večeri. Ostala je svima u pamćenju i zimus se spominjala, pa je odlučeno da upravo ona sutra, u subotu 23. lipnja, otvori ovogodišnji izuzetno bogati i raznovrsni kulturno-zabavni ljetni program u Murteru – najavljuje Ježina.

S lanjskog nasrupa Rišpeta na Rudini (Foto: Rudinapress/TZ O Murter-Kornati)

Murterini kažu kako se nadaju povoljnim vremenskim uvjetima, iako su sigurni da Rišpet s lakoćom može razbiti najavljenu buru, tim više što će publiku prethodno zagrijati Mirakul. O ovogodišnjem Murterskom litu, osim da počinje velikim koncertom dvije “jake” klape, u tamošnjem TZ-u za sada ne otkrivaju ništa. Program  biti predstavljen na početku sljedećeg tjedna. Koncert Mirakula i Rišpeta na Trgu Rudina počinje u 20 sati.

A da ljeto uistinu počinje svjedoče i subotnja dva ništa manje značajna sportska događaja: 2. tradicionalni turnir u Badmintonu sa gotovo 80 natjecatelja iz više od 20 klubova iz Hrvatske i regije te započinje i škola futsala za mlade od 6 do 16 godina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here