Dobar početak sezone i društveno odgovorno poslovanje: Četiri nova tableta za OŠ Murterski škoji

0
3927
Enio Turčinov tablete je uručio učiteljicama Danki Oreb-Jajac i Jasenki Pleslić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zahvaljujući trendu društveno odgovornog poslovanja lokalnih poduzetnika Osnovna škola “Murterski škoji” informatički je opremljena kao malo koja u Hrvatskoj.

Iako nastave nema do rujna, Murterini su već krenuli u opremanje škole novom informatičkom opremom. To ne znači samo da je turistička sezona dobro počela, već i da je lokalna zajednica svjesna važnosti odgoja i obrazovanja čije su potrebe neki postavili na sami vrh liste prioriteta. Jedan od takvih je Adriatic Sunset d.o.o., odnosno kamp Rehut koji je školi donirao tisuću eura vrijednu računalnu opremu. Radi se o četiri nova Lenovo tableta koje je u ime kampa Rehut učiteljicama Jasenki Pleslić i Danki Oreb Jajac u ponedjeljak uručio Enio Turčinov.

– Svi mi živimo i poslujemo u zajednici, pa je red da nešto toj zajednici uzvratimo i da brinemo o njenoj budućnosti. U razgovoru s ravnateljem Edom Juragom doznao sam da školi nedostaje ovakve opreme i priliku nisam mogao propustiti – kaže Turčinov.

Ravnatelj Edo Juraga s učiteljicama i donatorom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Četiri donirana tableta koristit će učiteljice razredne i predmetne nastave za lakše i ažurnije vođenje e-Dnevnika, elektroničkog sustava razrednih knjiga kroz koji roditelji, učenici i nastavnici u svakom trenutku s bilo kojeg mjesta mogu provjeriti ocjene, bilješke nastavnika, izostanke, raspored lektira…

Prije kampa Rehut četri tableta već je donirala Marina Hramina.  Za potpunu opremljenost školi ih nedostaje još sedam, tako da prilike za iskazivanje brige o zajednici ovakvom donacijom ima i za one koji do sada to nisu činili na ovaj način.

Na samom početku turističke sezone donacijama školi već su se iskazali i restorani: Bruno Mudronja i Bartol Rameša iz restorana Fabro i Filip Mudronja iz restorana Rebac  kupili su dva klimatizacijska uređaja za učionice razredne nastave, a Joso Mudronja iz tvrtke Termo M školi je donirao montažu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here