VEČERAS Počinje betinski Tjedan folklora

0
2046

Nastupom Pučkog pjevačkog KUD-a Kunjka iz Tkona večeras počinje Tjedan folklora u Betini koji će do subote svaku večer upoznavati posjetitelje s našom baštinom, tradicionalnim plesovima, nošnjama, ali i gastronomijom.

Tjedana folklora u Betini će se ove godine održavati od 18. do 23. lipnja. Manifestacija je trebala trajati dva dana, ali zbog velikog zanimanja za kulturnu baštinu koja se prezentira, događaj je proširen na cijeli tjedan. Članovi KUD-a Zora pripremili su Večer beside gdje se mogu čuti narodne pjesme našeg kraja, gastronomsku večer, dječju folklornu večer i ostala događanja u kojima ćemo imati priliku uživati u narednim danima – najavljuje direktorica Turističke zajednice Betina Ana Mijat.

KUU Kunjka – Foto Narodni Muzej Zadar

U utorak, 19. lipnja, na rasporedu je Večer betinske beside, gdje se može čuti narodna pjesma betinskog kraja, koja će se s početkom u 21 sat održati ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje, a sudjeluju Oliver Jakovčev, Dinko Škevin i KUD ‘Zora’. U srijedu, 20. lipnja u Muzeju betinske drvene brodogradnje održat će se tematska radionica, a u 10 i 18 sati očekuje vas besplatno stručno vodstvo.
U četvrtak će na svoje doći ljubitelji slastica jer će se prezentirati Betinske slatkarije i tradicionalna jela. Lokacija je Trg na moru, a početak je u 20,30 sati.
– Imamo i dječji folklor koji će se održati u petak, a tad se rekonstruiraju i stare igre koje su zaboravljene. To je jako simpatično i djeca svakako uživaju u starim-novim igrama. Održat će se na Trgu na moru s početkom u 20,30 sati – najavljuje Mijat.
Tjedan Folklora završava Smotrom folklora koja započinje promenadom u 19,30 sati, a nakon toga nastupit će gostujuća društva iz svih krajeva Hrvatske.
Glavni organizator događaja je KUD ‘Zora’ iz Betine, a partneri i pokrovitelji su Općina Tisno, Turistička zajednica Betina i Muzej betinske drvene brodogradnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here