Pirovačko lito startalo nastupom 250 zborskih pjevača na Rudini

0
2640
Na kraju večeri su članovi svih devet zborova zajednički otpjevali "Ba-ba-lu-bam" grupe Mi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

S “Večeri zborskih obrada zabavne glazbe” na 7. susretu zborova na Rudini je u subotu otvoreno još jedno pirovačko ljeto.

Nastupilo je devet zborova s više od 250 članova, koji su u Pirovcu imali svoju publiku iako se istovremeno igrala nogometna utakmica Hrvatska – Nigerija.

– Susreti zborova u Pirovcu počeli su se odvijati 2012. godine. Počeli smo tada sa četiri zbora, a lani i ove godine ih imamo devet iz bliže i dalje okolice. U međuvremenu je ova manifestacija narasla i već tradicionalno otvaramo pirovačko ljeto. Među zborovima koji nastupaju uvijek je i jedan iz udaljenijih krajeva lijepe naše, a ove je godine to Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića u Zagorju kojem ćemo mi 8. rujna na Malu Gospu uzvratiti posjet i nastupiti na njihovoj smotri – rekao nam je Denis Moguš, predsjednik PZ “Sv. Juraj”.

Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zbor koji nosi ime hrvatskog skladatelja, glumca i redatelja rođenog 1870. godine u Desiniću osnovan je u rujnu 2016. godine, a broji 45 članova koji dolaze iz Desinića, Kumrovca, Zagorskih Sela, Klanjca i Pregrade. Susret zborova “Zapjevajmo Prejcu” na kojem će u rujnu nastupiti i PZ “Sv. Juraj” prvi puta je održan lani, kao revijalna manifestacija zborova Hrvatske i Slovenije.

Uz domaćine i goste iz Zagorja, sinoć su na pirovačkoj Rudini nastupili i Hrvatsko pjevačko društvo “Petar Berislavić” iz Trogira, Pjevački zbor “Lira” iz Vodica”, Gradski pjevački zbor “Makarska”, Gradski pjevački zbor “Neuma” iz Drniša, Pjevački zbor “Sv. Roko” iz Zatona, Zbor osnovne glazbene škole “Krsto Odak” iz Drniša i Zbor Srednje glazbene škole “Ivana Lukačića” iz Šibenika. Svakom od ovih zborova “Sv. Juraj” će uzvratiti posjet. Među 20-ak najavljenih nastupa pirovačkog zbora su i samostalni koncerti u Pirovcu “Ispod kampanela” koji će se održati 8. srpnja i 12. kolovoza.

Evo još nekoliko fotografija sa sinoćnjeg susreta:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here