Trkačima kiša ne smeta – Danijel Krstulović Opara ponovno osvojio Tisno Trail

1
3728
Start Tisno Traila 2018. s tišnjanske Rudine (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Splićanin Daniel Krstulović Opara pobjednik je Tisno Traila 2018 na kojem se danas natjecalo 151 trkač iz sedam zemalja svijeta.  On je 20 kilometara dugu stazu sa usponom od 410 oko cijeloga otoka Murtera pretrčao za sat, 37 minuta i 26 sekundi.

Tišnjani su čitav dan nervozno pogledavali u nebo bojeći se da bi im kiša mogla pokvariti ovaj sportski i turistički događaj, no snažni pljuskovi nisu ni najmanje omeli trkače.

– Šta reći? Bilo je prekrasno. Takva je staza uz more skoro oko cijelog otoka… ‘ko to može platiti? Nije nas ometala vrućina, a još je ta kraj i pala kiša – rekao nam je po ulasku u cilj Krstulović Opara.

Danijel Krstulović Opara – preko lokvi do cilja (Foto: rudinapress/H. Pavić)

– Kiša je spasila. Dabogda cijelo vrijeme padala – potvrdio je Krstulović Opara.

Član HPD Mosor – Sikire Danijel Krstulović Opara na Tisno Trailu je domaći. On je, naime, pobjednik i prošlogodišnje utrke (POVEZNICA).

Domaćin i suorganizator trećeg Tisno Traila, 6. kolo Dalmatinske Trail Lige ponovno je Turistička zajednica Općine Tisno. Direktor TZ-a Filip Henjak iznimno je zadovoljan uspjehom ovogodišnje utrke, posebno odazivom trkača iz inozemstva. Uz domaće, trčali su natjecatelji iz Slovenije, BiH, Francuske, Finska, Australije i Mađarska, od kojih su neki ciljano proputovali tisuće kilometara samo da bi sudjelovali u utrci.

Finkinja Marttiina Joensuu bila je treča na stazi Oko mista (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Neki od njih nisu stigli ni preuzeti nagrade, jer su doputovali na vikend i žurili su se kako bi u ponedjeljak bili na poslu. Par iz Finske vidio je još u veljači najavu Tisno Traila i proputovali su skoro dvije tisuće kilometara da bi sudjelovali. Evo, Marttiina Joensuu nije mogla dočekati ni medalju koju je osvojila kao treća na stazi Oko mista. Ali ništa zato. Imamo njenu adresu i kontakte, tako da ćemo joj trofej poslati poštom – ispričao nam je Henjak.

Detaljne rezultate utrke pogledajte OVDJE 

A evo i još nekoliko fotografija:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here