U Tisno stiglo 50 “junaka europske budućnosti”

0
1459

U Društvenom domu u Tisnom svečano danas će biti otvoren projekt Junaci europske budućnosti, kroz koji 50-ak mladih iz Španjolske, Italije i Mađarske četiri dana gostuju u općini Tisno.

Mladi su počeli dolaziti sinoć te će u Društvenom domu u Tisnom danas u 13 sati biti upriličena ceremonija otvaranja projekta.  Već popodne počinju radionice, koje se nastavljaju u petak ujutro. Petak se nastavlja popodnevnim sportskim aktivnostima, a navečer je na Trgu Jezerana na rasporedu degustacija nacionalnih specijaliteta, i to mađarskih, španjolskih i talijanskih, dok će za glazbu biti zadužen DJ Lucas.

U subotu će se tijekom jutra u Tisnom održati završne radionice, nakon kojih će mladi Europljani posjetiti Vransko jezero. Završna večer s kulturnim programom u Betini zakazana je za subotu navečer.

Projektom pod nazivom Junaci Europske Budućnosti (Heroes of the European Future) nastoji se potaknuti aktivna uloga građanstva u društvenim i političkim aktivnostima, osobito među mladima, a u sklopu projekta u Tisno dolazi pedesetak mladih Europljana.

Ovim se programom nastojati povećati broj mladih ljudi uključenih u javni život i važnost njihove uloge u društvu te promicanje vrijednosti aktivnog građanstva i demokracije. Jedna od svrha projekta je podrška mladima u stvaranju društvenih promjena pridonoseći time većem političkom sudjelovanju građana.

Nakon projekta sudionici bi trebali moći bolje razumjeti zajedničke europske vrijednosti, razlike i sličnosti između nekoliko europskih naroda, širiti vrijednosti građanstva EU i sudjelovati u izgradnji suvremenog i budućeg europskog društva.

Voditelj projekta Junaci europske budućnosti je profesor Karlo Klarin, projekt je sufinanciran iz fonda Europa za građane, a mladi iz Španjolske, Italije i Mađarske u Općini Tisno borave od 7. do 10. lipnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here