VARŠAVA Betinski MBDB progašen najboljim europskim muzejom

0
3714
Mirela Bilić preuzela je večeras u Varšavi nagradu Europskog muzejskog foruma (Foto: MBDB)

Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio je večeras nagradu “Silletto” za najbolji Europski muzej godine u kategoriji „Museums & communities“ – javlja Varšave Europski muzejski forum, čiji je panel sudaca izdvojio betinski muzej među prestižnim ustanovama ove vrste iz cijele Europe.

– Nagrada Silletto prepoznaje izvrsnost u radu s lokalnom zajednicom i uključuje volontere.
Dobio ju je Muzej betinske drvene brodogradnje, Betina, Hrvatska. Ovo je izvrstan primjer muzeja koji odražava identitet zajednice, vođen vizijom, entuzijazmom i predanošću. Njegove zbirke donacije su stanovnika ovog sela te pružaju uvid u tradicionalni način života koji povezuje sadašnjost i prošlost, spajajući mlade i stare. Svatko tko je uključen u aktivnosti muzeja, od osoblja do posjetitelja, time se bavi predano. Ta izvanredna predanost i društvena odgovornosti,  predstavlja model najboljeg odnosa između muzeja, zajednice i lokalnih institucija – napisali su maloprije na stranicama Europskog muzeksog foruma.

#EMYA2018The Silletto Prize recognises excellence in working with the local community and involving volunteers. It was…

Objavljuje European Museum Forum12. svibnja 2018

– S ponosom javljamo da smo osvojili Silletto Prize 2018, koji panel sudaca Europskog muzejskog foruma dodjeljuje najboljem europskom muzeju u kategoriji rada s lokalnom zajednicom – “Museums and communities”.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u stvaranju našeg Muzeja i koji nas i danas vjerno prate i pomažu – objavili su večeras i na stranicama Muzeja. Muzej i Betinu u Varšavi je predstavljala je voditeljica marketinga Mirela Bilić, koja je na svečanosti i preuzela nagradu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here