Košarkašice Otoka Murtera sedme na državnom prvenstvu u mini-košarci

0
2842
Košarkašice ŽKK Otok Murter s trenerom Igorom Stegićem (FOTO ŽKK Otok Murter)

Proteklog vikenda, Đurđevac i Virje su bili domaćini 2. državnog prvenstva u mini košarci za djevojčice do 11 godina, na kojem su među 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj, svoje mjesto našle i mlade košarkašice Otoka Murtera.

Podsjetimo, otočanke su izborile nastup na završnici, zahvaljujući osvojenom drugom mjestu na regionalnom prvenstvu skupine jug.

Završnica je odigrana u dvije skupine, a KK “Otok” je bio u skupini zajedno sa ekipama ŽKK “Brod na Savi”, ŽKK “Folka Borovje”, ŽKK “Podravac” Virje i KK “FSV” Rijeka.

U prvom susretu, otočanke su poražene od ekipe “Folka Borovje” rezultatom 15:40, a potom su poraze ubilježile i protiv riječke ekipe FSV 16:24, te od domaćina, a kasnijeg prvaka ŽKK Podravac sa visokih 58:9.

U posljednjem susretu u grupi, ostvarena je i prva pobjeda protiv ŽKK “Brod na Savi” rezultatom 31:14, što je u konačnici donijelo četvrto mjesto u skupini i borbu za 7. mjesto, gdje ih je čekala ekipa ŽKK Borovo Vukovar.

U neizvjesnom susretu, otočanke su slavile rezultatom 24:21 i tako zauzele na kraju sedmo mjesto.

Bez obzira na nešto slabiji plasman nego prošle godine, kada su bile četvrte, otočke cure su još jednom pokazale da se na otoku dobro radi i da je košarka postala dio života, a i sam plasman među deset najboljih ekipa u državi, po drugi put za redom, je veliki uspjeh za tako malu sredinu.

Spomenimo još da je igračica KK “Otok”, Bruna Turčinov uvrštena među deset najboljih igračica turnira, a sve cure su dobile priznanja, diplome i slatke nagrade, kao i veliki broj prijatelja i uspomena za cijeli život.

Za KK “Otok” su nastupale Aleksandra Božikov, Beata Mudronja, Bruna Turčinov, Dora Živković, Katarina Turčinov, Julia Sladiić, Tonka Jakovčev, Eni Skračić, Chiara Bašić, Kjara Lošić, Greta Kurkut i Hana Slavica, a vodio ih je trener Igor Stegić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here