PIROVAČKE IGRE U finalu proslave Jurjeva slavio je PZ “Sveti Juraj”

0
1197
Pirovačke igre - učiteljica Vesna Garofulić dala je sve od sebe (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vrlo zanimljivim sportsko-zabavnim susretom “Pirovačke igre” i koncertom grupe Amigos u centru Pirovca završeno je osmodnevno obilježavanje Dana Općine i blagdana sv. Jurja.

Teško da će se neka proslava Jurjeva u Pirovcu po raskoši i kvaliteti programa skoro moći približiti lanjskoj, kada se slavilo i 20 godina Općine i 60 godina Puhačkog orkestra Pirovac.  No, i ovogodišnjih osam slavljeničkih dana imali su svojih nenadmašnih situacija. A takvi trenuci za pamćenje dogodili su se u nedjelju u centru, kada su se pod žarkim suncem u maštovitim dječjim igrama natjecali odrasli Pirovčani. I to ne bilo koji. U natjecanju su sudjelovali svi koji ovdje drže do sebe, vodeći ljudi iz Općine, Puhačkog orkestra, DVD-a, Osnovne škole, Pjevačkog zbora “Sv. Juraj” i Društva sportske rekreacije “Fortuna”.

Tko visoko leti… Fizička spremnost komunalnog redarstva ipak Općini nije osigurala pobjedu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tako su se ozbiljni odrasli ljudi, političari, pedagozi, glazbenici, vatrogasci… natjecali u igrama kao što su vođenje lopte između čunjeva, preskakanje vijače, križić-kružića, nošenje lopte među palicama, nošenje vode spužvom i utrka kariola. Njima je bilo vrlo zabavno natjecati se, a i gledateljima navijati. No, sudionici su imali problem odabrati tim u kojem će nastupati, s obzirom da većina njih istovremeno djeluje u više od jedne društvene grupe koja se prijavila na ovo natjecanje. Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, koji svakog Jurjeva na koncertu Puhačkog orkestra sjedi sa saksofonom među glazbarima umjesto u svečanoj loži s općinarima, ispričao se zdravstvenim problemima, dok je zamjenik načelnika Ante Čubrić, ništa manje odani član Puhačkog orkestra,  dao sve od sebe za pobjedu općinskog tima. No, pjevači iz PZ “Sv. Juraj” su se bolje pripremili. Ili im je sreću donijelo ime? Ipak se radi o proslavi Jurjeva.

Svim Pirovčankama i Pirovčanima još jednom želimo sretan Dan Općine, uz fotogaleriju s Pirovačkih igara: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here