SDP “Svježi ljudi, nova energija i nove ideje” – Igor Meić natječe se za šefa stranke u županiji

0
2727
Igor Meić na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovčanin Igor Meić, direktor ovdašnje Turističke zajednice i donedavni predsjednik općinske organizacije stranke, danas je na konferenciji za novinare u Šibeniku najavio kandidaturu za predsjednika šibensko-kninskog SDP-a.

– Svjedočimo sukobima unutar stranke koji traju već neko vrijeme i to je demokratski, jer bez sukoba ne može se ostvariti napredak, no iz sukoba treba iznaći rješenje. Iz teze i antiteze izlazi sinteza i trebamo znati kad je vrijeme za jedinstvo i za prevladavanje sukoba radi ostvarivanja napretka. Taj trenutak je upravo sada i ne smijemo ga propustiti. Nadam se da će članovi i članice to i prepoznati. SDP-u trebaju svježi ljudi, nova energija i nove ideje – kazao je Meić na konferenciji za novinare koju je održao u stranačkim prostorijama u Šibeniku.

Meić je istaknuo da svi trebaju raditi za opću dobrobit, bili u oporbi ili u vlasti, i to vodeći se načelima solidarnosti, pravednosti i jednakosti koje treba primjenjivati na svim razinama.
– Nama ne trebaju autoritarne vođe, nama treba dobra volja i to je ono što je bitno, iskrenost i dobre namjere. Tu vidim priliku za jedan politički preokret. Ljudi su siti telefon politike – rekao je Meić i pozvao sve članove i članice da ga podrže u projektu čiji uvod su ovi unutarstranački izbori, zaplet je na sljedećim lokalnim izborima, a rasplet u sljedećem mandatnom razdoblju .

Igor Meić (32) je aktualni direktor Turističke zajednice Pirovca i član SDP-a od 2011. godine. Završio je višu ekonomsku školu za turizam i ugostiteljstvo te prvostupanjsku za marketing i komunikacije, a sada završava studij novinarstva i odnosa s javnošću.
Meić je u prošlom mandatu bio predsjednik općinske organizacije stranke koja prije toga u Pirovcu nije ni izlazila na lokalne izbore, te kao uspjeh svog političkog djelovanja navodi da njegova stranka danas ovdje obnaša vlast u koaliciji s HNS-om i s četiri vijećnika je najjača je politička opcija u Općinskom vijeću.

Igor Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Predsjednik ŽO SDP-a je bio tišnjanski načelnik Ivan Klarin, koji je u prosincu 2016. dao ostavku na tu funkciju. Zatim je Šibenčanin Franko Vidović od strane Predsjedništva SDP-a bio postavljen za vršitelja dužnosti predsjednika županijske organizacije, ali je on nakon poraza na lokalnim izborima u lipnju prošle godine najavio da se više neće kandidirati ni za jednu funkciju na lokalnoj razini. Još uvijek nije poznato kada će biti održani unutarstranački izbori. Glavni odbor SDP-a sastat će se 5. lipnja kako bi utvrdio pravila po kojima će se izbori provoditi, nakon čega slijedi procedura sazivanja i održavanja izbora po Županijskim organizacijama. Očekuje se da bi izbori trebali biti provedeni do kraja lipnja.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here